Politică

articolul anterior articolul urmator

Băsescu: Eu sper ca Theodor Paleologu să îi încurce rău pe Barna şi pe Dăncilă

24
25 Aug 2019 14:00:41
Autor: Sebastian Zachmann
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost prezent duminică, la prima parte a reuniunii PMP, unde a susţinut ca Theodor Paleologu să fie candidatul partidului la alegerile prezidenţiale, exprimându-şi speranţa ca acesta „să îi încurce rău pe Barna şi pe Dăncilă”. Totodată, Băsescu l-a propus pe Mihail Neamţu pentru funcţia de purtător de cuvânt al partidului şi al campaniei electorale, în timp ce Eugen Tomac va conduce campania.

„Am avut o implicare în ceea ce se va propune. Candidatul la funcţia de preşedinte al ţării. E o competiţie care se desfăşoară practic pe aceleaşi principii pe care s-au desfăşurat europarlamentarele, adică e vot la nivel naţional. (...) Care-i problema noastră? Problema noastră e că, deşi am avut o creştere de 200 mii de voturi faţă de alegerile legislative, ea nu-i suficientă. Dacă ar fi candidat preşedintele partidului, cu care am avut o discuţie lungă, puteam miza pe acest portofoliu care s-a revitalizat în ultimii ani şi a crescut cu 200 de mii, dar dacă-l păstrăm nu vom avea acel salt de care partidul are nevoie”, le-a spus Băsescu membrilor Consiliului Naţional al PMP.

El a precizat că partidul nu reuşeşte să se desprindă de procentul de 5,8-5,7% şi este clar că are nevoie şi de alt electorat.

„Am testat cinci candidaţi, pe toţi eu i-am invitat la discuţii, sunt dintr-o zonă care e puţin alte decât zona noastră electorală, m-am îndreptat către intelectualii care pe mine m-au sprijinit în primul mandat şi în al doilea până la tăierea de salarii. Avem nevoie de această creştere calitativă care să proiecteze perspectiva partidului până în 2024, pentru că e nevoie de un partid care să păstreze valorile creştine”, a adăugat Băsescu.

Traian Băsescu a precizat propunerile pe care le face: Theodor Paleologu pentru candidatul la funcţia de preşedinte al României, pe Mihail Neamţu pentru funcţia de purtător de cuvânt al partidului şi al campaniei prezidenţiale, iar conducerea campaniei şi-o va asuma preşedintele partidului, fiind primul responsabil de funcţionarea şi mobilizarea partidului în campanie.

„Eu sper (ca Paleologu - n.r.) să îi încurce rău pe Barna şi pe Dăncilă şi încurcatul ăsta să facă ca niciunul să nu intre în turul doi, aşa cum speră, şi să le creăm o surpriză. E esenţial să susţineţi candidatul în teritoriu”, a mai spus Băsescu.

El a precizat că, dacă nu va fi acceptată această propunere, atunci preşedintele partidului îşi va asuma candidatura la Preşedinţie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

24 Comentarii

Lucifer
25.08.2019, 14:15:39

Toţi intelectualii idioţi sunt atraşi de Băsescu ca fluturaşii care se reped la lumină şi-şi ard aripile. Nu ştiu de ce intelectualii sunt atraşi de hahalera ticăloasă de Băsescu.

-4 (8 voturi)
MM Ordean
25.08.2019, 14:35:25

„Toţi intelectualii idioţi sunt atraşi de Băsescu ca fluturaşii care se reped la lumină şi-şi ard aripile. Nu ştiu de ce intelectualii sunt atraşi de hahalera ticăloasă de Băsescu” Eu nu aș declara pe altul idiot, cîtă vreme nu-s în stare să pricep de ce trag intelectualii (să presupunem asta...) la Băsescu.

+1 (7 voturi)
Sorin Ionascu
25.08.2019, 15:12:48

Lucifer reuseste un oximoron. Un intelectual - in adevaratul sens al cuvantului - nu prea are cum sa fie un idiot, chiar daca se simte atras de Basescu. In rest, fiecare cu fetishurile sau masochismul propriu.

+2 (4 voturi)
Camelian Propinatiu
25.08.2019, 14:55:28

Şoferul ar zice că n-avem autostrăzi deoarece, funcţional, clasa intelectuală nu e mai brează decât aia politică. Suntem încă tare departe de Luminarea Poporului. Nu se va clinti electoratul PSD, auzind de Plutarh. Să râzi băsescian e un limbaj al trupului care arată asumarea unei înalte responsabilităţi politice: a lua voturi de la Barna doar în favoarea lui Dăncilă, să fie în finală.

+5 (5 voturi)
Sorin Ionascu
25.08.2019, 15:19:17

Din punctul meu de vedere, Basescu poate sa propuna pe cine vrea, oricum el a devenit demult irelevant. Pe de alta parte, Paleologu s-a remarcat printr-o perfecta inadecvare ca ministru al culturii, inclusiv in rarele ocazii in care a iesit sa vorbeasca si a reusit sa arate ca tocmai a ratat niste ocazii de a tacea. La cum a condus el ministerul acela, e de asteptat ca, daca ar ajunge presedinte al tarii ar reusi sa-l face pe KWJ sa para hiperactiv si ultra-vorbaret. Dar, asa cum o demonstreaza inca vreo cativa - gen Mircea Diaconu sau Plesoianu, ca sa nu mai vorbesc de cucoana aia cu nume strainez pe care nu-l voi tine minte vreodata -, unii au o placere perversa sa se faca de ras in public. Si sa mai si cheltuie o gramada de bani - ai lor si ai altora - pentru asta.

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (24)