Băsescu spune „nu“ graţierii lui Gică Popescu: „Prefer să respect judecătorul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că nu a avut niciun motiv pentru a acorda vreo  graţiere în al doilea mandat şi a precizat că preferă „să respecte judecătorul“ şi decizia justiţiei.

„Dacă în primul mandat aveam semne de întrebare cu privire la voinţa justiţiei de a funcţiona, în cel de-al doilea nu am mai avut motive să cred că cea mai mare parte a justiţiei nu ar funcţiona. Am plecat de la premisa că, decât un om pe care l-am respectat şi îl respect, l-am admirat şi îl admir, îl cunosc mai bine sau mai puţin, între un astfel de om şi a respecta un judecător am preferat să respect judecătorul, pe care nici nu îl cunosc“, a declarat Traian Băsescu.

„Într-adevăr, graţierea e un act de voinţă al preşedintelui şi punct, nu trebuie avize“, a mai spus el şi a opinat că întreaga campanie în favoarea lui Gică Popescu este una „nejustificată“.

Cu toate acestea, el a ţinut să precizeze că pedeapsa penală primită de fotbalist „nu îl desfiinţează ca om“.

„Pedeapsa penală nu îl desfiinţează ca om. Nimănui nu i-am ridicat decoraţia, pentru că omul intrat în închisoare - nu spun ce spune cel condamnat, spun ce spune judecătorul - nu poate fi negat“, a conchis Băsescu.

Citeşte şi:

Cinci ani de la graţierea ultimului ieşean, condamnat pentru că a mutat câţiva ţăruşi. Diferenţele dintre cazul lui nea Costică şi cel al lui Gică Popescu

Constantin Dima a primit un an de închisoare cu executare pentru tulburare de posesie. Mutase câţiva ţăruşi de pe moşia surorii sale. Bărbatul de 80 de ani, grav bolnav, este singurul ieşean graţiat de Traian Băsescu.

Greii fotbalului sunt deţinuţi cuminţi. Sebastian Bodu: „Gică Popescu să nu ceară graţierea pentru a ieşi din închisoare cu demnitate”

Astăzi se împlineşte o săptămână de când lumea fotbalului autohton a fost cutremurată din temelii de sentinţa dată în „Dosarul  Transferurilor“ de judecătorii Curţii de Apel. Dacă în urmă cu şapte zile condamnările cu executare pronunţate de magistraţi au căzut ca un fulger pentru cei opt „grei“ ai fotbalului, astăzi aceştia par să se fi resemnat.

Şi condamnat, şi cu banii luaţi! Gică Popescu i-a plătit avocatului său o sumă uriaşă ca să-l scape de închisoare

Gică Popescu a plătit avocatului Petruţ Ciobanu un onorariu consistent pentru a-l apăra în faţa instanţei, în "Dosarul Transferurilor". Din păcate pentru fostul internaţional, el a ajuns după gratii şi a rămas şi fără bani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite