Politică

articolul anterior articolul urmator

Băsescu: Tata socru, Ilie Sârbu, a patronat semnarea, în 2003, a unui contract pe zece ani cu Schweighofer. Şeful corpului de control era VV Ponta

72
14 May 2015 12:42:24
Autor: Sebastian Zachmann

Fostul preşedinte Traian Băsescu arată, într-un mesaj pe facebook intitulat „Plagiatorul mincinos este şi ticălos“, legăturile dintre premierul Victor Ponta şi firma austriacă Schweighofer. „Ponta, vezi că mortul este în familia ta, în administraţia ta şi în clientela ta politica, vezi Hrebenciuc, Adam, Ilie Sîrbu“, îi transmite Băsescu premierului.

„Tata socru, fostul ministru al Agriculturii Ilie Sîrbu, a patronat semnarea, în 2003, a unui contract pe zece ani cu austriecii de la Schweighofer. La semnarea contractului, şeful corpului de control era actualul premier, VV Ponta. Actualul director general de la ROMSILVA, domnul Adam Crăciunescu, protejat al lui tata socru, era secretar de stat, responsabil cu pădurile în Ministerul Agriculturii atunci cînd s-a semnat contractul cu austriecii. În 2013, cînd contractul pe zece ani al austriecilor a expirat, VV Ponta era prim ministru, Adrian Crăciunescu era director la ROMSILVA, iar tata socru devenise celebru samsar al codrilor şi terenurilor agricole ale României. Niciunul nu a făcut nimic pentru a pune frînă lăcomiei austriecilor“, a scris Băsescu pe facebook.

Fostul şef al statului aminteşte de scandalul retrocedărilor ilegale, în care sunt implicaţi foştii parlamentari PSD Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, dosar în care apare şi numele lui Ilie Sârbu, socrul premierului Ponta.

„Mai mult, ticălosul plagiator şi mincinos face aluzie la faptul că, în susţinerile lui, are argumente primite de la servicii de informaţii, lucru absolut imposibil fără informarea simultană a preşedintelui, avînd în vedere magnitudinea subiectului . Şi pentru că urmare a reacţiei societăţii, se strînge laţul în jurul politicienilor care au patronat jaful pădurilor, ca orice ticălos, Ponta încearcă să arunce mortul peste gardul Cotrocenilor, profitînd de faptul că preşedintele a fost suficient de inabil să nu explice public motivul întoarcerii la Parlament a Codului Silvic. Este drept că, dincolo de gardul Cotroceniului, se află şi sforarul Dan Mihalache, dar totuşi... Ponta, vezi că mortul este în familia ta, în administraţia ta şi în clientela ta politica, vezi Hrebenciuc, Adam, Ilie Sîrbu etc“, încheie fostul şef al statului. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

72 Comentarii

Ion Tamis
14.05.2015, 13:27:18

Bravo, Basescu!

+14 (20 voturi)
tampa_killer
14.05.2015, 13:31:19

din punct de vedere al logicii ceea ce afirma TB este plauzibil. Daca se si confirma atunci VV Ponta este in mare rahat!

+18 (20 voturi)
Roman liber
14.05.2015, 13:33:34

Sa fie bagati in cusca tigrilor !

+7 (9 voturi)
Teodor Gligor
14.05.2015, 14:01:56

Tare. Nu chiar fara motiv a ajuns marinarul presedinte.

+13 (19 voturi)
silviu lupu
14.05.2015, 14:12:46

asa cum ne-am obisnuit, presedintele nostru stie sa aduca la suprafata invartelile ilicite a P.S.D.(ponta ,sarbu,daciana)

+11 (17 voturi)

Vezi toate comentariile (72)

Modifică Setările