Băsescu, tinerilor PMP: Nu resping ideea de a candida la alegerile parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PMP Traian Băsescu nu repinge ideea de a candida la alegerile parlamentare, însă decizia o va lua în urma unor analize sociologice.

"Şi da şi nu. Vom vedea în preajma alegerilor. Dacă va fi în vantajul partidului, probabil voic andida. Dacă vom constata că nu suntem convingători, electoratul o să spună "Băsescu, eşti  în politică de 24 de ani, cum vrei să mă convingi că va face PMP altfel de politică". Vom face nişte analize sociologice. Nu resping ideea, nu o îmbrăţişez, trebuie să vină vremea să mă ocup de nepoţi şi să scriu cărţile mandatului", a spus Traian Băsescu, la Şcoala de Vară a tineretului PMP, care se desfăşoară la Neptun. 

Liderul PMP le-a tăiat din elan tinerilor din PMP care îşi doreau să prindă un loc pe listele pentru alegerile parlamentare.

"Este momentul listelor, un moment care generează tensiuni în organizaţii şi care se va termina cu speranţe împlinite sau amânări a împlinirii speranţelor. Vreau să vă spun un lucru pe care l-am învăţat din proprie experienţă. Experienţa îmi arată că politica începe cu administraţia locală. Obiectivul major al unui tânăr care vrea să aibă o carieră politică nu este de a căra geanta unui senior, ci să se ocupe în administraţia locală. Politica la nivel înalt înseamnă nu numai cunoştinţe despre domeniul pe care îl tratează o lege, nu numai participare în comisii, ci experienţă de viaţă", a mai spus Băsescu.

Şeful PMP a arătat că nu poţi să faci carieră politică dacă nu ai la bază o meserie. "Baza unui politician este meseria lui pentru că altfel va deveni un lacheu al puternicilor din partid. Va trebui să tragă ca să-l mai pună o dată pe listă. Când ai o meserie eşti liber ca politician şi nu trebuie să faci compromisuri. Politicienii liberi sunt aceia care pot pleca oricând din Parlament şi să poată trăi el şi familia lui. Ca să faci politică la vârf, trebuie să ai experienţă şi să fii liber. Şi ca să fii liber trebuie să ai o meserie", a mai precizat Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite