Băsescu a promulgat legea pentru înfiinţarea ASF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu FOTO: Arhiva Adevărul
Traian Băsescu FOTO: Arhiva Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, marţi, legea pentru înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

UPDATE Preşedintele Traian Băsescu a semnat Decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară.


Şeful statului a precizat, în conferinţa de presă susţinută la Craiova, unde a vizitat fabrica Ford, că va promulga legea după întoarcerea la Bucureşti.

El a menţionat că legea a fost retrimisă o dată Parlamentului pentru reexaminare. "Nu mai pot să o întorc o dată, sunt obligat prin Constituţie să o promulg", a menţionat el.
 
"O voi promulga azi", a spus Traian Băsescu.
 
Candidaţii pentru funcţiile de conducere din cadrul ASF vor fi audiaţi marţi după-amiază în comisiile de buget din Parlament, urmând ca miercuri plenul celor două Camere să-i învestească în funcţie.

Deputatul PNL Dan Radu Ruşanu este susţinut pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară. Surse din USL au declarat, pentru MEDIAFAX, că Daniel Dăianu ar urma să ocupe poziţia de prim-vicepreşedinte al ASF.
 
De asemenea, Marian Sârbu, Daniel Tudor şi Mircea Ursache vor fi vicepreşedinţi ai ASF, responsabili de domeniile care reveneau Consiliului Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) şi, respectiv, Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM).
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite