Băsescu: Eu voi fi la vot; fac un apel la toţi cetăţenii moldoveni din România să meargă duminică la vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu la depunerea jurământului ca cetăţean al Republicii Moldova FOTO David Muntean
Traian Băsescu la depunerea jurământului ca cetăţean al Republicii Moldova FOTO David Muntean

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a anunţat, marţi seară, la TVR, că va vota în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, reafirmând, totodată, că nu vrea să ocupe nicio funcţie pe plan politic la Chişinău, însă are în vedere crearea unei filiale a Partidului Mişcarea Populară în statul vecin.

"Sunt un optimist şi cred în înţelepciunea poporului Republicii Moldova de a vota pentru menţinerea Republicii Moldova pe traiectoria Vest. Mai mult decât atât, fac un apel la toţi cei 100.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova şi ai României în acelaşi timp, care trăiesc pe teritoriul României, să meargă duminică la vot. Eu voi fi la vot, la Bucureşti”, a declarat Traian Băsescu, precizând că dacă oamenii care au cetăţenie română ar ieşi toţi la vot, Maia Sandu ar câştiga alegerile şi ar fi o garanţie că Republica Moldova îşi va menţine cursul către Vest.

Liderul PMP a spus că nu are vedere o candidatură pentru o funcţie în plan politic la Chişinău, dar vrea ca Partidul Mişcarea Populară să-şi înceapă activitatea şi în statul vecin.

”Am în vedere să creăm Partidul Mişcarea Populară şi în Republica Moldova. Sunt 550.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova care deţin şi cetăţenie românească. Deci, am în vedere consolidarea unei filiale a PMP în Republica Moldova", a arătat Băsescu.

Referitor la declaraţiile pe care candidatul la funcţia supremă în stat din Republica Moldova, Igor Dodon, le-a făcut, afirmând că îi va retrage cetăţenia moldoveană lui Băsescu dacă va ajunge preşedinte, liderul PMP a spus că e un ”prorus”.

"Nu crede în valorile proeuropene şi, de fapt, şi Dodon şi Plahotniuc sunt doi politicieni cărora le convine un regim de tip oligarhic care este furnizat doar de Moscova, în timp ce politicienii proeuropeni vorbesc despre valorile europene care trebuie implementate. Aceşti oligarhi nu-şi doresc decât o Republică Moldova anexată Rusiei", a mai spus Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite