Politică

articolul anterior articolul urmator

Bătaie de joc. Primarul care a mers pe jos de la Sibiu până la Bucureşti în semn de protest a primit un răspuns de la Guvern care se termină la jumătatea frazei

5
19 Nov 2017 09:40:06
Autor: Sebastian Zachmann
Tudor Mihalache, primarul din Copsa Mica
Tudor Mihalache, primarul din Copsa Mica

Primarul liberal din Copşa Mică, judeţul Sibiu, care a mers pe jos până la Bucureşti, a primit, după o lună, de la Secretariatul General al Guvernului un răspuns care se termină la jumătatea frazei: „Urmează ca, în termenul legal, instituţiile sesizate să”. Documentul este semnat de un director, dar semnătura nu este însoţită de niciun nume, potrivit news.ro.

Primarul din Copşa Mică, Tudor Mihalache, a primit, la o lună după ce a lăsat un memoriu la Guvern în care explică problemele cu care se confruntă comunitatea sa, un răspuns care se termină la jumătatea frazei. Documentul are antetul Secretariatului General al Guvernului, este semnat de unul dintre directori, dar fără a exista numele unei persoane care-şi asumă cele scrise.

”Referitor la memoriul dumneavoastră nr. 5603/28.09.2017, vă facem cunoscut faptul că a fost transmis, în conformitate cu art. 6^1 din OG nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, aşa cum a fost modificat de Legea nr. 322.2002, spre competentă soluţionare Ministerului Mediului şi Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Instituţiei Prefectului – Judeţul Sibiu, solicitând luarea măsurilor legale ce se impun. Urmează ca, în termenul legal, instituţiile sesizate să” este răspunsul primit de la Guvern.

Primarul se declară dezamăgit de răspunsul primit şi spune că se aştepta la mult mai mult din partea autorităţilor, cel puţin să primească un răspuns coerent.

Primarul din Copşa Mică, judeţul Sibiu, Daniel Tudor Mihalache, nemulţumit de faptul că instituţia ar putea avea conturile blocate pentru că Ministerul Mediului nu a plătit lucrările de apă şi canalizare, a pornit, în 18 septembrie, pe jos până la Bucureşti, dorind să atragă atenţia asupra localităţii sale.

El a ajuns la Bucureşti zece zile mai târziu, fiind întâmpinat la intrarea în Capitală de către liderul PNL, Ludovic Orban, şi a depus memorii la Adrministraţia Prezidenţială, Guvern şi Ministerul Mediului.

Totul a pornit de la o Ordonanţă de Guvern, din 2007, care stipula introducerea apei şi canalizării din fonduri guvernamentale în două oraşe puternic afectate de poluare: Copşa-Mică şi Zlatna.

Astfel, Ministerul Mediului a contractat lucrările pentru reţeaua de apă-canalizare, angajându-se că va plăti integral lucrările, însă, până în prezent, a plătit aproximativ 50% din banii pe care îi datorează constructorului, deşi acesta a efectuat lucrările aproape în totalitate.

Firma a acţionat în judecată Primăria Copşa-Mică şi a câştigat, existând o sentinţă definitivă care obligă la plata a 700.000 de lei, bani pe care Primăria nu îi are.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Cel Mare Scarambeu
19.11.2017, 11:00:14

Vezi ca banii au fost alocati in Teleorman la stadionul ala a lui Dragnea.

Coco Cocos
19.11.2017, 13:20:43

poate mai trebuie sa faci niste kilometri, pana se termina fraza...

Mos Tagarta
19.11.2017, 13:43:51

Asta arata stilul inconfundabil in care se fac lucrurile in Romanica! Si inca odata arata de ce avem doar doua alternative: iesirea in strada cu topoarele sau facutul bagajului si valea!!!!

anaidas anaidas
19.11.2017, 16:31:28

Pai si la ce v-ati asteptat? Spuneti-mi va rog un nume (1 singur) din guvernul actual care e in stare sa duca o fraza pana la capat. Va rog. Olguta? Pop? Daea? Toader? Tudose? 11 zile mai sunt de chin. 11 zile si Canada ne primeste. Romania din pacate-i pierduta.

t mihai
19.11.2017, 16:32:08

Acesta este unul dintre cele mai prost scrise articole publicat vreodat pe pagina.... Autorul îsi zice jurnalist...

Modifică Setările