articolul anterior

Bătălia pe „reformă”

7
11 Dec 2015 01:45:32
Adi Zăbavă
Pe fondul nemulţumirii sociale, preşedintele trasează direcţia anului electoral: „reformă”. Foto: AP
Pe fondul nemulţumirii sociale, preşedintele trasează direcţia anului electoral: „reformă”. Foto: AP

7 Comentarii

aurel aurel
11.12.2015, 10:34:22

domnule Zabava ,credeti ca mai intereseaza pe cineva cine castiga alegerile in cazul in care clasa politica se va reforma la nivelul pe care ni-l prezinta acum liderii acestora? Stanga sau dreapta ,reformator sau conservator,chiar ca nu spune nimic pentru alegatorul ce nu vrea altceva decat ca acestia sa nu mai fure,sa gospodareasca bine banul public. Nu ca ma tem,sunt convins de faptul ca reforma politicului ,a politicienilor,nu este decat un praf in ochi menit sa intarzie cat de mult pozitia in scaunul aducator de foloase materiale. Cine renunta usor la ciolan?

+2 (4 voturi)
Menumorut
11.12.2015, 14:09:38

Din pacate nu se schimba nimic. Nu stiu ce sa cred despre Iohannis. Ori nu stie, ori nu poate...ori nici el nu face ce vrea. Pas cu pas...dar tot pi loc. Chestiunea este ca strada s-a clmat si din acest motiv ma intreb acum daca nu cumva a fost "enervata" si nu s-a enervat ea singura... Ambele tabere politice si-au luat o "vacanta" nu pentru a face curatenie in interior din pacate, ci pentru a iesi putin din "joc"... Treaba va merge dupa cum zice Ciolos..adica ce "aude" de la FMI..si alte alea... Reforma este deja un cuvant care s-a uzat de cat de mult a fost folosit...degeaba. Din ce in ce ni se face sila sa mai mergem la vot..si iaca asa..castiga tot cine "trebuie"...ori se vor "roti" mereu la butoane...spre a fura. Aud mereu cuvantul "investitii"..Dar tot mereu aud si vad cum se fura jumatate, cel putin din banii astia astia de "investitii"...Si atunci ma intreb cui trebuie "investitii"..? Tarii..? Noua..? Pai daca nici un sfert nu se regasesc in teren...si 3 sferturi se regasesc in conturile diversilor...ma intreb daca nu cumva ar fi bine ca statul sa nu mai investeasca in nimic, cel putin o vreme. Sa lase "investitiile" pe mana privatilor..si sa faca doar cheltuieli curente...Alea strict necesare..Sanatate, invatamant...etc... Pomul asta al investitiilor are prostul obicei sa-i cada fructele ..In curtea vecinului..

Menumorut
11.12.2015, 14:15:41

UIte un exemplu..Autostrada Bucuresti Ploiesti... A costat bani de la buget...Nu prea este circulata.. Decat sa platesc taxe peste taxe...rovignete...si alte "contributii" pentru infrastructura asta..parca e preferabil sa investeasca un privat, sa faca o autostrada...spre exemplu..Sa puna taxa pe ea..si macar platesc atat si cand o folosesc.. Apoi...ala de intra in puscarie..sa munceasca sa-si asigure traiul..si sa-si plateasca si paza..Ca doar nu e la pension...Si penitenciarele ar putea fi private....si "cazatul" obligat sa-si suporte cheltuielile. Ce atatea "investitii"...?

-1 (1 vot)
Viorel DAIA
11.12.2015, 15:54:56

Pentru ca ai pus in discutie problema "investitiilor" imi ingadui sa-ti atrag atentia ca sensul acestora s-a schimbat odata cu trecerea se la "socoalism" la "capitalism". In socialism investitii insemnau bani pentru realizarea de lucrari destinate a fi folosite de catre si in interesul statului si al cetatenilor, in general. In capitalismul "mioritic" investitie inseamna niste bani dati de catre stat, adica de catre majoritatea (nu a tuturor) cetatenilor, pentru a asigura drumul sigur si fara prea multe riscuri a unei bune parti dintre ei in buzunarele unora, mai destepti si mai bine captusiti cu relatii. Propunerea de a da investitiile in sarcina "privatilor" este salutara, dar numai in masura in care macar o parte dintre ei sunt interesati sa faca ceva si pentru societate nu numai pentru a le aduce lor castiguri. Ceea ce, daca ne gandim realist este de domeniul fanteziei in momentul de fata in Romania. In aceste conditii, nu vi se pare rational ca lucrarile de interes public sa le faca statul, pe banii pe care tot trebuie sa-i plateasca, prin societati sau intreprinderi de stat? Ar fi, poate, o modalitate de a pune macar o parte din bani la adapost de furt. Evident ca ideia pare o utopie, dar cred ca o incercare tot ar trebui facuta, desi la nivelul coruptiei din Romania nu mai poti fi sigur nici ca Dunarea curge spre Marea Neagra si nu o ia inapoi spre Padurea Neagra.

+1 (1 vot)
Kinga Toma
11.12.2015, 16:06:53

Si parerea mea e ca ar trebui incercat sa se faca autostrada din bani privati. Dupa aceea sa puna taxa.

0 (0 voturi)