Politică

articolul anterior articolul urmator

BEC a admis noua siglă a USR. Nicuşor Dan: 65 de contestaţii au fost depuse în toate judeţele, împotriva listelor noastre

6
3 Nov 2016 16:00:16
Autor: News.ro
Nicuşor Dan, liderul USR FOTO Eduard Enea
Nicuşor Dan, liderul USR FOTO Eduard Enea

Biroul Electoral Central a admis, joi, noua siglă electorală a Uniunii Salvaţi România, în culorile alb şi albastre şi care prezintă un steag stilizat şi acronimul partidului, liderul USR Nicuşor Dan precizând că la nivel naţional partidul s-a confruntat cu 65 de contestaţii ale listelor de candidaţi, marea majoritate fiind respinse în instanţă.

Preşedintele USR, Nicuşor Dan a afirmat într-o conferinţă de presă că în urmă cu două zile, partidul a solicitat BEC înregistrarea unei noi sigle electorale a USR şi a menţionat că, împotriva listelor de candidaţi ai USR, s-au formulat peste 65 de contestaţii, în toate judeţele din România.

”La ora asta, aproape toate au fost respinse. 60 din 65 contestaţii deja au fost respinse. S-au formulat până la ora asta cam zece cereri de apel, trei au fost respinse, dar situaţia finală o vom avea peste două zile”, a spus Nicuşor Dan.

LIderul USR a mai arătat că au fost Birouri Electorale Judeţene care, din cauza contestaţiilor făcute împotriva listelor USR de candidaţi, nu au tras la sorţi USR pentru locurile în birouri electorale.

”În unele BEJ-uri am fost traşi la sorţi, în altele, nu. Aici, din nou este o interpretare nefericită a unei prevederi legale ambigue care spune că sunt trase la sorţi partidele în urma ordinii listelor de candidaturi rămase definitive.

”Suntem nevoiţi să contestăm aceste decizii ale BEJ, la BEC, pentru că mâine este temernul limită până la care putem face acest lucru”, a menţionat Nicuşor Dan.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România a mărturisit că aceste contestaţii au întârziat producţia de materiale publicitare pe care USR doreşte să le folosească, neştiind ce semn electoral să folosească în campanie şi a adăugat că toate atacurile, atât mediatice cât şi de ordin birocratic au venit din partea PSD.

Biroul Electoral Central a admis, în şedinţa de joi, înregistrarea semnului electoral al Uniunii Salvaţi România (USR), precum şi al altor zece partide: Partidul Puterii Umaniste (Social — Liberal), Partidul Verde, Partidul Socialist Român, Partidul România Mare, Partidul Republican din România, Partidul "Blocul Unităţii Naţionale", Partidul Vrancea Noastră, Partidul Ecologist Român, Partidul Romilor Democraţi, Partidul Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor.

Pe pagina de Facebook a partidului a apărut şi explicaţia noii sigle electorale. ”Acesta este noul nostru logo. Cel pe care îl vom folosi în campania electorală. Unul foarte simplu şi usor de folosit. Noi l-am botezat «Steagul» - pentru că de la asta am plecat când l-am desenat. Orice mişcare are nevoie să se adune sub un steag şi acesta este «steagul» nostru. Alţii au interpretat noul logo USR ca fiind stilizarea unui banner de demonstraţie sau a unei pancarte cu revendicări - e bine şi aşa. Haideţi acum să-l facem cât mai cunoscut. Cu cât mai multă lume va afla mai repede care e noul simbol USR, cu atât mai mic va fi efectul ambuscadei generate de PSD”, a transmis USR, pe pagina de socializare. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

mitrut
3.11.2016, 17:32:04

Important e ca, la vot, romanii sa-i conteste pe cei care-i fura de 26 de ani.

+2 (4 voturi)
alexandru pintilie
3.11.2016, 20:25:51

Desi stiu ca vor pierde penalii vor sa-i intarzie dar nu au sanse

L--- Lara
3.11.2016, 20:56:41

"65 de contestaţii au fost depuse în toate judeţele, împotriva listelor noastre" Asta inseamna ca le este foarte frica de USR.

Korakas Niko
3.11.2016, 21:41:16

Se vede pe zi ce trece cum creste panica penalilor din PSD si ALDE , este ridicol cum cauta o coalitie uriasa dar perversa , gaunoasa si instabila sa împiedice formarea si existenta unui partid nou , dar de opozitie si "periculos" .

ion carutasul
4.11.2016, 07:54:13

Bine ca i-au contestat pe astia care mai au ceva in cap .Nu au contestat si celebrul nou nascut partid zis Romania Unita ? Au dreptate comunistii doar nu departe de noi ma exista un partid similar Rusia Unita ,Rusia aia a tovarasului Putin. Orice asemanare este intamplatoare !

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările