BEC a decis că Alianţa USR-PLUS poate folosi sloganul „O Românie fără hoţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii Alianţei USR-PLUS. FOTO Dan Barna-Dacian Ciolos. FOTO Inquam Photos
Liderii Alianţei USR-PLUS. FOTO Dan Barna-Dacian Ciolos. FOTO Inquam Photos

Biroul Electoral Central (BEC) a admis sesizarea Alianţei USR-PLUS privind decizia BEJ Dâmboviţa care a admis sesizarea PSD privind folosirea sloganului „O Românie fără hoţie”, pe motiv că este discriminatoare şi defăimătoare. Prin urmare, Alianţa poate utiliza acest slogan de campanie.

În schimb, BEC a respins contestaţiile formulate de PSD la Timiş şi a Giurgiu privind campania pe Facebook. 

Biroul Electoral de Circumscripţie Dâmboviţa hotărâse joi să admită sesizarea PSD care a cerut interzicerea promovării sloganului „O Românie fără hoţie„ al Alianţei USR-PLUS pe motiv de „defăimare”.

Alianţa a precizat atunci că sloganul „nu vizează persoane sau un grup de persoane ci expune o valoare, un principiu, care îşi are ecou atât în Constituţie cât şi în legislaţia penală”. USR-PLUS a contestat decizia. 

De asemenea, la cererea PSD, Biroul Electoral de Circumscripţie (BEC) Dâmboviţa a interzis sâmbătă Alianţei USR-PLUS şi folosirea pancartelor prin care susţinătorii noştri prezintă angajamentele din programul de guvernare precum „Fără penali în funcţii publice”, „Fără pensii speciale”, „Cetăţenie digitală”, „Împădurim România şi combatem tăierile ilegale prin DNA-ul Pădurilor”, a anunţat Alianţa într-un comunicat de presă.

USR-PLUS a contestat şi această decizie la BEC

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite