Politică

articolul anterior articolul urmator

Beligan, dus cu pluta în bazinul electoral PSD-ist

16
7 Oct 2014 12:58:32
Mugur Vărzariu
Radu Beligan   FOTO Mugur Varzariu
Radu Beligan   FOTO Mugur Varzariu

Radu Beligan nu este primul actor care simte nevoia să se gudure în mod aparent inexplicabil pe lânga tot felul de posibili puşcăriabili din politica dâmboviţeană. Radu Beligan este în mod cert singurul nanogenar care nu îşi poate înfrâna această pornire dubioasă.

Lăsând la o parte antecedentele sale, foarte bine punctate de Pleşu şi Liiceanu, ai putea crede că doar vârsta este vinovată pentru ultimul derapaj al marelui actor. 

Acceptând sau chiar dorindu-şi asocierea cu Ponta, Beligan îşi doreşte să părăseasca această lume făcând pluta într-unul din cele două mari bazine electorale ale PSD-ului: analfabeţii şi pensionarii.

Din păcate, în cazul lui Beligan, nu putem pune acest derapaj doar pe seama vârstei. 

Mulţi ani la rând, maestrul a fost reprezentat de un impresar pe nume Pepino Popescu, un personaj cel puţin dubios, pe care în urmă cu cinci ani, Maia Morgenstern îl acuză de escrocherie. 

Ştim cât de puţin câştigă actorii români însă putem spune că doar foamea l-a făcut pe Beligan să accepte să fie reprezentat de Pepino?

Văzându-l în urmă cu doi ani pe maestru în compania lui Pepino şi auzindu-l pe acesta vorbind despre ce face el pentru maestrul muritor de foame, am avut senzaţia că asist la o secvenţă dintr-un film despre traficanţi de fiinţe umane. Se pare însă că maestrul nu fusese răpit, ci se află în această relaţie dubioasă din plăcere. 

În cele din urmă rămânem cu o singură întrebare: dacă nici profesionişti respectabili nu practică exerciţiul demnităţii, de la cine ar trebui să aşteptăm acest lucru?

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

David Craiu
7.10.2014, 13:24:52

Nu cred că vor vizita prea mulți privata cu pereți de sticlă Mugur Vărzariu de pe platformă .Pentru cei care totuși vor intra și nu pentru blogger comentez : pupincurismul profesat de Pleșu și Liiceanu este mult mai grav decât cel al lui Beligan pentru că ,atâta vreme cât Beligan a trăit un război și instaurarea dictaturii comuniste care a avut ca principală armă exterminarea intelectualității care nu s-a reorientat ,Pleșu și Liiceanu au devenit susținătorii foarte obedienți ai unui criptocomunist și securist fără scrupule. Ei, care pretind a fi fost ostracizați de regimul comunist,ei care pretind că s-au despins de acel regim și s-au constituit în lideri de opinie ai societății postdecembriste, tocmai ei au ajuns susținătorii fervenți ai acestui tip de mistificare politică odioasă care combină metodele capitalismului sălbatic de îmbogățire cu tehnicile patentate ale Securității de control ,manipulare și intimidare a cetățenilor.Pe principiul ''o mână spală pe alta și ambele ...obrazul'' Băsescu și Pleșu ,colegi în guvernele Roman, s-au cunoscut BINE zic eu și iată, au ajuns că coabiteze pe termen lung la structurarea și legitimarea uneia dintre cele mai abjecte forme de dictatură mascată în care plutocrația e combinată cu toate metodele preluate și rafinate ale celorlalte sisteme dictatoriale. Pauperizarea, distragerea atenției de la lucrurile cu adevărat importante , distrugerea oricărei tentative de solidarizare socială prin instigarea categoriilor socio-profesionale una împotriva celeilalte , scăderea deliberată a calității învățământului și a asistenței medicale, distorsionarea legii, propaganda și promovarea kitschului pe media, intoxicările, promovarea atitudinilor lipsite de decență și morală, alimentarea și augmentarea frustrărilor ,relativizarea principiilor și valorilor care ar putea forma personalități puternice , descurajarea valorilor care nu doresc să se pervertească ...la toate astea sunt parte ''intelectualii lui Băsescu'' cei care tac când e vorba de actele de corupție, de încălcarea sistematică a Constituției și de toate abuzurile regimului Băsescu.Tăcând, ce să vezi, perpetuează aplicarea lor și în regimurile viitoare.Rușine lor că nu au fost capabili să fie verticali și să-și foloseasă mai bine capitalul de simpație și considerație cu care au fost învestiți !

-4 (10 voturi)
jula ion
7.10.2014, 18:41:54

David Craiu .WOW! Ai dreptate ,da parca nu te-am vazut(citit) asa manios niciodata.

-1 (5 voturi)
Utilizator Adevărul
7.10.2014, 14:48:06

Comentariu considerat abuziv.

tampa_killer
7.10.2014, 14:53:08

vred ca este cel mai nesimtit articol citit cu privire la Maestrul Beligan.. coane Varzariu: stiu cine este actorul Beligan dar nu stiu cine esti tu. Stiu ca el va ramane posteritatii in ciuda ciudatei sale alegeri dar sigur la tine vad ca singurele laude vin de cand ai fost invitat la Antena1

0 (6 voturi)
Utilizator Adevărul
7.10.2014, 18:58:16

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările