Bichineţ „loveşte“ din nou în Parlament. „A paradit-o sau nu a paradit-o procurorul «Portocală» pe Andreea Cosma. Nedumerirea nu e freudiană“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PMP Corneliu Bichineţ a avut un nou discurs ieşit din comun, după ce a cerut să afle mai multe detalii despre legătura între deputata Andreea Cosma şi fostul procuror Mircea Negulescu, adică dacă aceasta ar fi fost „paradită“ sau nu de fostul magistrat.

„Doamna deputat de la PSD care a devenit vedetă naţională e aici. Doamna Andreea Cosma. Am o nedumerire, nu masculină, nu freudiană. Până la urmă acel păcătos, procurorul Portocală, care s-a dovedit a fi foarte prost, a paradit-o sau nu a paradit-o“, a declarat Corneliu Bichineţ de la tribuna plenului Camerei Deputaţilor.

Utilizarea cuvântului „paradire“ de către fostul procuror Mircea Negulescu are sensul de „a distruge“, după cum au arătat mai mulţi social-democraţi, unul dintre ei fiind secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, într-o emisiune a Adevărul Live.   

Discursul lui Bichineţ i-a amuzat pentru câteva secunde pe o parte a celor prezenţi. Ulterior mai mulţi deputaţi, printre care Ovidiu Ganţ (FDGR), Pavel Popescu (PNL) şi Oana Bîzgan, şi-au exprimat revolta faţă de discursul deputatului PMP.

Bichineţ şi aluziile sexuale

Şedinţa de plen de marţi a fost un nou moment al discursurilor în care s-a ajuns la jigniri şi la aluzii sexuale. Principalul protagonist a fost deputatul Corneliu Bichineţ (PMP), iar acestuia i-a fost dată replică de deputatul Emanuel Ungureanu (USR), care l-a numit o „ruşine“ pentru Parlament şi i-a făcut nesimţiţi pe cei care au răs la „glumele“ lui Bichineţ.

„L-am ascultat pe domnul Bacalbaşa (deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa - n.r.) şi vreau să vă spun că evoluţia discursului domniei sale este cât se poate de frumoasă. Acum două săptămâni a încorsetat-o pe colega noastră de la PNL cu nişte expresii nu tocmai potrivite, dar interesante de altfel. De unde sunt, eu domnule deputat, văd mai bine. Depinde din ce unghi o priviţi pe doamna Turcan. Eu vă spun că de acolo se vede foarte bine. Revenind la această problemă... Şi colegul de la PNL, un deputat foarte bun, medic mare, ginecolog, care a văzut multe la viaţa domniei sale, mi-a dat dreptate. O să vedeţi că toată presa diseară o să ia exact replica aceasta. Şi uite aşa devine Bichineţ celebru", a afirmat Corneliu Bichineţ, deputat de Vaslui, care înainte vorbise de „Mitul lui Acteon“. 

Preşedinţii celor două Camere, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, nu au reacţionat. Singura replică la cele spuse de Bichineţ a fost dată de un deputat USR, Emanuel Ungureanu. „Domnule Bichineţ, sunteţi o ruşine pentru Parlament. Nu suntem toţi la fel. Îmi cer scuze şi pentru colegii parlamentari care au râs ca nişte nesimţiţi“, a declarat Ungureanu. 

Discurs cu aluzii sexuale în Parlamentul României. „Domnule Bichineţ, sunteţi o ruşine pentru Parlament“; „Îmi cer scuze pentru cei care au râs ca nesimţiţii“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite