Politică

articolul anterior articolul urmator

Birchall acuză: Toader e principalul responsabil pentru condamnarea României de către CJUE. Fapta sa constituie cel puţin neglijenţă în serviciu

31
20 Jul 2020 16:36:13
Autor: Radu Eremia
Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei. FOTO gov.ro
Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei. FOTO gov.ro

Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei în Guvernul Dăncilă. susţine că Tudorel Toader e principalul desponsabil pentru faptul că ar fi avut loc întârzierea transpunerii Directivei contra spălării banilor şi fostul ministry a ştiut de tergiversarea acesteia.

„România  a fost condamnată pentru prima dată de CJUE la plata unei sume de 3 milioane de euro pentru netranspunerea în termen a unei directive europene importante: Directiva privind spălarea banilor. Cine răspunde, cine este responsabil, cum şi de la cine se va recupera această sumă sunt întrebări fireşti. În loc să clarifice aceste aspecte, asumat, cu responsabilitate şi demnitate, domnul Tudorel Toader, penalistul şi constitutionalistul, are obrăznicia să dea replici savante pe Facebook, deşi este principalul responsabil pentru condamnarea României de către CJUE, cetăţenii români fiind astfel prejudiciaţi cu 3 milioane de euro. Cum se va recupera această sumă şi cine o va plăti sunt întrebări absolut legitime şi îi reamintesc domnului profesor Toader că este destul de posibil să se afle în sfera penalului. Fapta sa constituie cel puţin neglijenţă în serviciu, dacă nu chiar abuz în serviciu, dacă ne raportăm şi la ultimile sale declaraţii publice din care rezultă nu numai că ştia, dar era şi conştient că avea obligaţia profesională să transpună această directivă. Nu a făcut-o, fiind astfel fie în folosul, fie la sugestia / opoziţia altor persoane, conform propriilor declaraţii”, a scris pe pagina sa de Facebook Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei. 
 
Fostul ministru din Guvernul Dăncilă susţine că sigur Tudorel Toader nu a făcut acest lucru din necunoaştere, din moment ce e jurist de meserie. „Este evident astfel că nu poate fi invocată simpla greşeală sau simpla omisiune! Domnul profesor şi ministru autointitulat tehnocrat nu are cum să nu ştie că obligaţia de a transpune în termen directivele europene reiese din Constituţie şi din Tratatul de aderare al României la UE. Aşadar, vorbim de obligaţii la nivel de legislaţie primară astfel că nici deciziile CCR nu îl ajută. Instituţiile competente ar trebui să clarifice aceste aspecte. Prejudiciul nu este de neglijat, dar cumulează pensia specială cu mai multe venituri şi se poate descurca, nu?”, a completat Ana Birchall. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

31 Comentarii

Basarab Peruca al V-lea
20.07.2020, 16:43:53

Ce bluza are pe ea, zici ca a aruncat o grenada in mijlocul unui puhoi de ciori apoi a sarit repede acolo unsa cu aracet. Ce bine era in PSD, pana a gasit avantaje mai bune in alta parte si peste noapte s-a pocait. Behold: Ea e Anna cu doi n, cea dreapta, stramba doar din intamplare cata vreme a stat in PSD unde a ajuns fie de proasta fie a tinut-o cineva cu pistolul membra de partid. Ea de buna voie? Cu siguranta nu.

-19 (21 voturi)
Basarab Peruca al V-lea
20.07.2020, 16:44:29

ma scuzati, e cu un singur n.

-12 (14 voturi)
Mos Tagarta
20.07.2020, 16:52:13

Pai eu zic sa-i luam banii lui Buborel. Orbaneeee, acu`-i momentul sa ne arati ca vrei sa faci dreptate si sa faci uitat USL-ul. Sau nu. Tu ai alte treburi.

+7 (13 voturi)
Ţepeş
20.07.2020, 17:05:16

Deci Tudorel a plecat acasă. Doamna ministresă a venit în locul lui. De ce nu a îndreptat lucrurile? OK. Tudorel e de vină.

-13 (17 voturi)
costica cova
20.07.2020, 17:23:20

Cei care au produs paguba au nume și prenume. De ce statul nu recupereajă prejudiciul de la cei vinovați ?Pînă cînd noi cei mulți trebuie să plătim incompetența și ticăloșia unor conducători ?Oare are domnul Predoiu curaj și coloană vertebrală pentru recuperarea pagubei de la cei vinovați pentru că legislație în acest sens există ...

+11 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (31)

Modifică Setările