Birocraţia din Parlament: Gigi Neţoiu, condamnat în 2013, eliminat doi ani mai târziu din rândurile deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera Deputaţilor va vota, miercuri, vacantarea postului de deputat al lui Gheorghe Neţoiu, condamnat la închisoare cu executare din 2013, a anunţat, secretarul Camerei Marcel Ciolacu, precizând că Biroul Permanent a primit informarea din partea ICCJ privind condamnarea acestuia.

"A venit un răspuns de la doamna judecător Mirela Sorina Popescu cu privire la fostul deputat Gheorghe Neţoiu şi până miercuri are termen Comisia juridică să întocmească raportul şi proiectul de hotărâre de vacantare a postului dânsului", a spus Ciolacu, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

El a spus că nu a fost dată nicio explicaţie în privinţa întârzierii cu care a venit comunicarea privind condamnarea lui Gheorghe Neţoiu.

"Nu am primit nicio explicaţie. În 20.05.2013 s-a luat hotârârea definitivă, nu s-a trimis decizia, iar acum, la solicitarea preşedintelui, domnului Zgonea, a venit răspunsul", a explicat Ciolacu.

Deşi a fost condamnat în urmă cu un an, Gigi Neţoiu încă figurează pe lista deputaţilor din Parlamentul României.

Secretarul Camerei Marcel Ciolacu a precizat, în 4 martie, că deputatul Gigi Neţoiu nu ia niciun drept bănesc de la Camera Deputaţilor, din momentul condamnării sale definitive cu închisoare.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a declarat, în urmă cu două săptămâni, pentru Mediafax, că Biroul Permanent al Camerei aşteaptă decizia instanţei de condamnare definitivă pentru a putea să-l scoată pe Gigi Neţoiu din cvorumul acestui for legislativ.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Gigi Neţoiu, în martie 2014, la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite