PNL schimbă un singur ministru şi nu ia USR la guvernare. Ludovic Orban nu intră în Executiv. Nicuşor Dan, validat candidat pentru Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Biroul Executiv al PNL s-a reunit vineri dimineaţă pentru a stabili lista miniştrilor propuşi în Cabinetul Cîţu şi programul de guvernare care vor fi depuse la Parlament. În aceeaşi şedinţă, conducerea liberalilor au validat candidatura lui Nicuşor Dan pentru funcţia de primar general al Capitalei.

UPDATE Florin Cîţu: Am prezentat lista guvernului şi programul de guvernare, le vom depune astăzi în Parlament. La Ministerul Finanţelor l-am propus pe Lucian Heiuş, un om cu care eu am lucrat la mai multe proiecte de legi, un om care ştie ce înseamnă finanţele. Sunt câteva modificări în programul de guvernare, la Transporturi şi la Sănătate.

UPDATE Nicuşor Dan: PNL are cei mai buni primari din ţară. SUnt convins căî în luna iunie vom schimba administraţia din Bucureşti. 

UPDATE Ora 10.00 Liberaii schimbă un singur ministru: la Finanţe, în locul lui Florin Cîţu (premierul desemnat), va fi propus deputatul Lucian Heiuş, fost director al ANAF Hunedoara aproape nouă ani, în perioada 2005-2016, înainte de a fi ales deputat. În rest, echipa guvernamentală nu se schimbă, susţin surse politice pentru Adevărul. 

***

Şedinţa Biroului Executiv al PNL este programată la 9.00, iar printre subiectele care vor fi discutate sunt lista miniştrilor din Guvernul Cîţu şi actualizarea programului de guvernare.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a afirmat, întrebat fiind dacă vor exista schimbări de persoane în Cabinetul Cîţu, că el a colaborat bine cu toţi miniştrii. "Sunt mulumit de activitatea fiecărui ministru şi, în mod evident, voi discuta cu premierul desemnat”, a spus Orban joi,.

O altă decizie care urmează să fie luată de Biroul Executiv al PNL se referă la susţinerea lui Nicuşor Dan pentru Primăria Capitalei.

Joi seară, preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a anunţat că Biroului Politic al PNL Bucureşti a decis în unanimitate să susţină candidatura lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei. Ea a spus că "această candidatură oferă garanţia că vom avea rezultatul dorit la Primăria municipiului Bucureşti şi anume înfrângerea Gabrielei Firea, respectiv coagularea unei echipe profesioniste la nivelul Primăriei Capitalei". "Gabriela Firea are de ce se teme în acest moment, are de ce să-i fie frică", a mai spus Violeta Alexandru.

"În urma acestei decizii luată în unanimitate, mâine (vineri - n.r.) în cadrul Biroului Executiv al PNL voi propune conducerii partidului să aprobe această propunere privind susţinerea de la vârful partidului pentru candidatura lui Nicuşor Dan din partea PNL la Primăria Capitalei", a spus Alexandru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite