Blaga:  Cine spune că PDL nu face opoziţie este ipocrit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, declară că „nu sunt tensiuni în PDL” şi, referitor la Cristian Preda, care critica partidul, a arătat că „cine spune că PDL nu face opoziţie este ipocrit”.

„Nu sunt tensiuni în PDL. Cine spune că nu face opoziţie PDL este ipocrit”, a precizat Blaga, la o emisiune a postului Realitatea TV, după ce a fost întrebat despre opoziţia pe care o face PDL şi despre criticile europarlamentarului Cristian Preda.

Vasile Blaga nu a pronunţat numele lui Cristian Preda, dar a vorbit despre acţiunile PDL aflat în opoziţie, menţionând cele patru moţiuni simple depuse de democrat-liberali în Parlament şi lansarea, miercuri, a „Cărţii negre a guvernării USL”.

 Europarlamentarul Cristian Preda a declarat marţi că ia în considerare autosuspendarea din PDL, el spunând că este „stupefiat” şi „foarte nemulţumit" de situaţia din partid.

 Preda a criticat între altele faptul că formaţiunea nu are încă un Guvern din umbră.

În plus, faptul că lui Mihai Răzvan Ungureanu nu i se va permite să participe la cursa internă din PDL pentru desemnarea candidatului la Preşedinţie este „o alegere strategică dezastruoasă", în opinia eurodeputatului.

Astăzi se împlineşte un an de la învestirea primului Guvern Ponta şi sunt foarte nemulţumit de faptul că nu avem un Guvern alternativă. Am solicitat şi public ca Statutul Partidului Democrat Liberal să fie respectat, pentru că el prevede ca atunci când suntem în opoziţie să organizãm un Guvern alternativă. Cabinet din umbră sau Guvern din umbră. 

E de fapt vorba de un instrument care operaţionalizează opoziţia în faţa miniştrilor din Guvernul real. Aşezi persoane care asumă cu acest titlu fictiv un mandat, opunându-se titularului unui portofoliu concret. Nici acest apel nu a fost ascultat şi e regretabil faptul că Biroul Permanent Naţional, care are datoria să facă un asemenea regulament de funcţionare şi să organizeze Guvernul alternativă, nu respectă Statutul. E foarte trist că se întâmplă aşa şi nu vă ascund că iau în considerare chiar autosuspendarea din partid, pentru că e totuşi dincolo de limita imaginabilului ca în situaţia în care ne aflăm să avem o conducere care ea în primul rând nu respectă Statutul!", a afirmat Preda.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite