Blaga: Îi cer demisia lui Ponta pentru modul execrabil în care a organizat alegerile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga FOTO Adevărul
Vasile Blaga FOTO Adevărul

Copreşedintele ACL Vasile Blaga a declarat, duminică noaptea, că-i cere demisia actualului premier, Victor Ponta, pentru modul execrabil în care a organizat alegerile.

Întrebat dacă ACL intenţionează preluarea guvernării, Blaga a răspuns:„PSD are majoritate în Parlament, despre lucrurile astea o să discutăm de mâine (luni - n.r.) mai departe. Nu astăzi. Îi cer demisia actualului premier Victor Ponta pentru modul execrabil în care a organizat alegerile! Despre restul, discutăm mâine".

El le-a mulţumit românilor pentru "civismul extraordinar de care au dat dovadă".

Rezultatul prezidenţialelor este „o victorie a lui Klaus Iohannis, este o victorie a dreptei, dar mai presus de tot, o victorie a democraţiei româneşti", a afirmat, la rândul său, Emil Boc, primarul Clujului, potrivit RFI.

„Cred că un gest de curtoazie politică impune o demisie de onoare, pentru a lăsa lucrurile să meargă în sensul celor dorite de români. Nu poţi să spui că n-ai fost bun pentru români să fii un bun preşedinte, dar poţi să fii în continuare un foarte bun prim-ministru“, a mai spus Emil Boc.

 Klaus Iohannis, candidat al ACL la funcţia de preşedinte, a obţinut 54,66% din voturi în turul doi al prezidenţialelor, iar Victor Ponta 45,33%, după centralizarea rezultatelor din 96,5% din secţiile de votare, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central la ora 09.00.

 

Citeşte şi:

Rezultate parţiale BEC: Iohannis 54,66%, Ponta 45,33%, după numărarea voturilor din 96,5% din secţii

Klaus Iohannis, candidat al ACL la funcţia de preşedinte, a obţinut 54,66% din voturi în turul doi al prezidenţialelor, iar Victor Ponta 45,33%, după centralizarea rezultatelor din 96,5% din secţiile de votare, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central la ora 09.00.

Alegeri prezidenţiale 2014. Macovei: Ponta, dă-ţi demisia! Ponta: Resping categoric

Monica Macovei îi cere lui Victor Ponta demisia pentru organizarea votului în diaspora. Victor Ponta repinge categoric posibilitatea unei demisii din fruntea Guvernului.

Prima baie de mulţime a lui Klaus Iohannis în Piaţa Universităţii

Klaus Iohannis, câştigătorul alegerilor prezidenţiale 2014 potrivit rezultatelor parţiale anunţate de BEC, a ieşit în Piaţa Universităţii printre cei 10.000 de români adunaţi în centrul Capitalei. Oamenii au strigat „Klaus, Klaus, Klaus ne-ai scăpat de Mickey Mouse!” şi „Ole, ole ole, Victor Ponta nu mai e”.

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014 turul doi: situaţia pe judeţe. Iohannis îl surclasează pe Ponta şi în judeţul Iaşi

Primele cifre privind rezultatele pe judeţe la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale indică victoria - aşteptată, de altfel - a lui Klaus Iohannis în Transilvania. Candidatul creştin-liberal a reuşit să-l depăşească pe candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, în judeţul Iaşi.

Dragnea: Victor Ponta nu va demisiona din funcţia de prim-ministru

Victor Ponta nu-şi va da demisia din funcţia de prim-ministru, a declarat, duminică seară, preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, la scurt timp după ce premierul şi-a recunoscut înfrângerea în faţa lui Klaus Iohannis.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite