Coagularea dreptei se face fără Elena Udrea. Blaga: Discuţia e între PDL şi PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat marţi,  că obiectivul democrat-liberalilor este formarea unui mare partid de centru-dreapta, împreună cu PNL, nu doar în perspectiva alegerilor prezidenţiale din acest an, ci şi în vederea scrutinului din 2016. Cât despre PMP, nici Vasile Blaga, nici Crin Antonescu n-au scos nicio vorbă.

Conducerea PDL s-a întâlnit de dimineaţă şi  a votat pentru alianţa cu PNL,  a anunţat liderul formaţiunii, Vasile Blaga. „Nu dorim să luptăm împotriva cuiva, dorim să rezolvăm multe dintre problemele cu care se confruntă românii legate de locurile de muncă, învăţământ, sănătate. Participăm la această discuţie deschişi, nu vom avea în vedere numai alegerile prezidenţiale, dar şi alegerile locale şi generale din 2016. Dorim construirea în timp a unui singur mare partid de centru-dreapta în România. Salutăm dorinţa PNL de a face parte din marea familie a PPE şi ne bucurăm că, în grupul parlamentar al PPE, se vor înscrie şi cei şase europarlamentari PNL“, a arătat Blaga, după şedinţa BPN.

În ce priveşte viitorul candidat al construcţiei de centru-dreapta, Blaga a oferit un răspuns evaziv.

„Care va fi el, vom vedea criteriile prin care va fi stabilit, un om care să fie apreciat de popor, care să fie un apărător al statului de drept, care să fie evident un om care să înţeleagă interesele României“, a adăugat Blaga.

Întrebat despre faptul că democrat-liberalii au declarat în repetate rânduri că nu vor negocia în niciun caz cu un PNL condus de Crin Antonescu, Blaga a răspuns: „A învăţat multe din cele întâmplate pe parcursul ultimilor ani. Am avut poziţii clare atâta timp cât au fost la putere cei din PNL, şi nu renunţăm la aceste poziţii, dar trebuie să privim spre viitor şi această construcţie de dreapta pentru care iniţiem aceste discuţii astăzi va trebui să fie una pentru români nu atât pentru PNL şi PDL ci în folosul românilor. Şi va trebui să depunem toate eforturile pentru a construi o alternativă care să se opună baronizării, pesederizării României“.

Elena Udrea, uitată

Atât Vasile Blaga, cât şi Crin Antonescu s-au ferit să vorbească deschis despre o alianţă şi cu PMP.  Întrebat dacă a fost contactat de cineva de la PMP, liderul PDL, Vasile Blaga, a răspuns negativ. „Păi nu, că văd că au alte treburi, se omoară între ei acum“, a precizat Blaga. Aseară, în studioul Realitatea TV, Crin Antonescu a tratat ironic o posibilă alianţă şi cu PMP. Facem alianţă cu partidele de dreapta, nu putem lua orice persoană de pe stradă care spune că e de dreapta“, a spus Crin Antonescu, cu trimitere către Elena Udrea.

Citeşte şi:

Prima încercare de unificare a dreptei. MRU a discutat cu Antonescu. PNL discută mâine cu PDL. Blaga a ignorat PMP: Elena Udrea o fi frustrată

Liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a mers la sediul PNL, unde a discutat cu preşedintele demisionar al liberalilor, Crin Antonescu, variante de asociere a dreptei în urma scorului înregistrat la alegerile europarlamentare. PNL va negocia mâine, la Parlament, cu PDL o alianţă. Liderul PDL, Vasile Blaga, a ignorat PMP, iar despre criticile Elenei Udrea a spus astfel: „Poate o fi frustrată, nu ştiu“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite