Blaga şi Gorghiu, mandataţi de BPN să iniţieze discuţii pentru alianţe locale şi o platformă pentru toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, copreşedinţii PNL. FOTO Cosmin Iftode
Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, copreşedinţii PNL. FOTO Cosmin Iftode

Copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au fost mandataţi, miercuri, de membrii Biroului Politic Naţional, să iniţieze discuţii cu partidele parlamentare, pentru stabilirea de majorităţi la nivel local, în teritoriu dar şi în vederea unei platforme naţionale, în perspectiva alegerilor parlamentare din toamnă.

„Au fost discuţii despre majorităţi, la nivelul consiliilor locale şi al consiliilor judeţene. Colegii noştri, suplimentar faţă de aceste discuţii, au propus mandatarea mea şi a copreşedintelui Vasile Blaga pentru a iniţia nişte discuţii cu partidele politice parlamentare, pentru a vedea cum vom genera o platformă care să obţină rezultate, la toamnă, aşa cum trebuie“, a spus Alina Gorghiu. 

Întrebat dacă au semnale din partea celor de la UNPR, privind o posibilă colaborare pentru alianţe în teritoriu, Vasile Blaga a precizat că este prematur să se discute despre acest lucru, până când nu va avea loc discuţia la nivelul conducerilor centrale ale partidelor. 

Potrivit unor surse din PNL, liberalii ar avea şanse să facă majorităţi, la nivel local, cu UNPR, cum ar fi la Timiş sau Constanţa, dar şi în unele judeţe din Moldova. 

Celelalte partide vizate sunt PMP şi UDMR. 

Sursele citate au precizat că, în cazul în care se va aduce în discuţie o colaborare şi la nivel parlamentar, acest aspect va fi luat în calcul. De asemenea, o colaborare poate fi avută în vedere şi în perspectiva alegerilor parlamentare din toamnă. 

Singura interdicţie privind negocierea de alianţe şi majorităţi locale priveşte PSD. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite