Bode: Suntem o forţă şi avem toate atuurile necesare. Depinde doar de noi să profităm de trendul actual şi în 2024 să ne batem pentru locul I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Bode FOTO Inquam Photos
Lucian Bode FOTO Inquam Photos

Lucian Bode, candidat unic pentru funcţia de secretar general al PNL, afirmă depinde doar de membri dacă vor profita de trendul actual şi în 2024 să se bată pentru locul I şi pentru încă cel puţin patru ani de guvernare. Noul secretar general avansează ideea că PNL are „misiunea” de a aduna sub sigla sa „dreapta românească care rezonează cu viziunea şi principiile liberale”.

„Am mai spus-o şi cu alte ocazii o repet şi azi: viziunea mea asupra modului de organizare a PNL pleacă de la regula celor trei D: dezbatere, decizie şi disciplină. Regulă în care eu cred foarte mult. Însă timpul este extrem de scurt. După alegerile din 2020 partidul nostru a traversat o perioadă internă zbuciumată, aş putea să spun aşa, dar gata! Este momentul calmării interne a partidului şi al resetării sale politice. A venit vremea să începem să construim. Ne-am rezolvat problemele interne şi acum trebuie să trecem cu toţii la treabă”, le-a transmis Bode celor 790 de delegaţi prezenţi la Braşov. 

Lucian Bode a precizat că în lipsa dezbaterii se creează „falii”, iar partidul devine mai vulnerabil în faţa adversarilor politici, iar în ceea ce priveşte disciplina Bode consideră că în lipsa acesteia partidul nu îşi va atinge ţintele şi va fi „în derivă”. Ministrul consideră că partidul trebuie să demonstreze "zi de zi” că "se dedică serviciului public”.

„Zi de zi de acum încolo avem de demonstrat că PNL este un partid care se dedică serviciului public. Suntem o forţă şi avem toate atuurile necesare. Depinde doar de noi să profităm de trendul actual şi în 2024 să ne batem pentru locul I şi pentru încă cel puţin patru ani de guvernare pentru România şi pentru români”, a adăugat Bode. 

Secretarul general le-a amintit colegilor săi de partid că anul 2024 va fi "unul extrem de greu din punct de vedere electoral”, iar partidul trebuie să facă performanţă la guvernare pentru a-şi onora promisiunile făcute românilor. 

„Vestea bună este că Partidul Naţional Liberal este singura forţă adevărată de dreapta şi cel mai mare partid din această parte a eşichierului politic, însă PNL trebuie să fie pregătit pentru victorii pe linie în 2024. Până atunci, avem de îndeplinit misiunea de a aduna sub sigla PNL dreapta românească care rezonează cu viziunea şi principiile liberale. Obiectivul nostru ca partid, atunci când va veni momentul evaluării de către electorat trebui să fie unul singur: românii să spună guvernul a fost unul serios, corect, guvernul PNL a asigurat stabilitatea şi siguranţa fiecărui român”, a mai afirmat Bode. 

Secretarul general a spus că, în opinia sa, "cuvintele cheie” care trebuie să ghideze partidul în acţiunile sale sunt: "stabilitate, predictibilitate şi prosperitate”. 

„Sunt sigur că PNL va guverna responsabil în continuare. Dacă vom arăta seriozitate şi implicare. Dacă vom acorda atenţia necesară muncii din interiorul PNL, vom obţine un rezultat mai bun decât la alegerile trecute”, a mai afirmat Bode în discursul său.

Unul dintre obiectivele propuse este consolidarea partidului la nivel locale, în acest context Bode a ţinând să precizeze că secretarul general al partidului este „un manager, nu un dictator”, promiţând "o abordare pragmatică faţă de acele organizaţii care nu performează” la nivel local. 

Întărirea forurilor de dezbatere politică şi eficientizarea comunicării în interiorul PNL sunt celelalte două obiective anunţate de Lucian Bode în mandatul de secretar general al partidului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite