Politică

articolul anterior articolul urmator

Bode: Ordinea mondială şi ecosistemul de securitate pe care le-am clădit odată cu finalul Războiului Rece sunt acum greu încercate

1
7 Jul 2022 12:48:50
Autor: News.ro
FOTO: Captură
FOTO: Captură

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat joi, în deschiderea Forumului de Securitate de la Bucureşti, că ordinea mondială şi ecosistemul internaţional de securitate clădite odată cu finalul Războiului Rece sunt, în prezent, greu încercate.

„Traversăm o perioadă critică pentru securitatea, pacea şi stabilitatea internaţională. Este o perioadă în care ne confruntăm cu o intensificare a conflictelor, cu o amplificare a prezenţei armate şi a agresiunilor militare, precum şi a surselor de instabilitate politică şi economică la nivel internaţional. Am participat astăzi la deschiderea celei de-a 22-a ediţii a formatului Parliamentary Intelligence-Security Forum, eveniment care are ca temă principală conflictul din Ucraina şi consecinţele acestuia asupra arhitecturii globale de securitate”, a scris ministrul de Interne, joi, pe Facebook. 
 
În intervenţia avută, Lucian Bode a precizat că „ordinea mondială şi ecosistemul internaţional de securitate pe care le-am clădit şi cu care ne-am obişnuit odată cu finalul Războiului Rece sunt acum greu încercate”.
 
„Prin dialog şi schimb de expertiză putem să contribuim fiecare la o mai bună înţelegere a provocărilor şi ameninţărilor cu care ne confruntăm şi să creăm un cadru propice găsirii unor soluţii viabile pentru gestionarea acestora, iar miniştrii şi parlamentarii sunt fără îndoială un jucător esenţial în această misiune”, a afirmat ministrul de Interne. 
 
„Ţinând cont de ultimele evoluţii înregistrate pe plan internaţional, le-am transmis celor prezenţi că în continuare trebuie să acţionăm anticipativ şi să ne însuşim mai bine lecţiile pe care această criză umanitară şi de securitate ni le furnizează”, mai spune Bode. 

Vezi şi: Ciucă: România rămâne unul dintre cei mai activi susţinători ai parcursului european al Ucrainei. Războiul de acolo, un lung război de uzură şi distrugere

Ministrul de Externe al Ucrainei, live la Forumul de Securitate de la Bucureşti: „Putin este gata să redeseneze graniţele, să distrugă Europa”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

mircea miricioiu
7.07.2022, 14:40:19

analistul bode ne deschide ochii, plin de metafore. cred ca ar fi mai potrivit sa-si indrepte atentia si energia spre rezolvarea legala si operativa a problemelor din .... ecosistemul intern, unde infractionalitatea in general dar si cea din interne, sunt, asa cum se raporteaza si de pe la dgpi, in evolutie constanta. nu de alta, dar, inclusiv a doua, sunt resimtite consistent si in masa mare a populatiei. si, cel putin in sistemul politienesc, pe mandatul lui bode, nicio miscare semnificativa. a, da, am uitat. a luat camere video. in alte institutii, asa ceva functiona de 10-15 ani. da bune si alea, la urma urmei, numai ca cam putin.

Modifică Setările