Politică

articolul anterior articolul urmator

Bogdan Aurescu: Peste 320 de cetăţeni români se află în zona de conflict din Fâşia Gaza. Misiunile diplomatice din regiune sunt pregătite să le acorde sprijin

2
16 May 2021 12:16:51
Autor: News.ro
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. FOTO gov.ro
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. FOTO gov.ro

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, afirmă că peste 320 de cetăţeni români se află în zona de conflict din Fâşia Gaza şi anunţă că misiunile diplomatice din regiune au primit deja instrucţiuni să se pregătească pentru a le acorda sprijin dacă va fi nevoie.

„Am decis convocarea uni task force la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, care să monitorizeze foarte atent situaţia şi care să elaboreze eventuale linii de acţiune pentru a sprijini cetăţenii români dacă situaţia se agravează şi mai mult. Ţinem legătura cu toate misiunile diplomatice din regiune, ele au primit deja instrucţiuni să se pregătească pentru a acorda sprijin cetăţenilor români, dacă este nevoie. (...) Am contactat reprezentanţii comunităţilor de români, mai ales mă refer la cei din Fâşia Gaza, pentru că acolo există în jur de 320-350 de cetăţeni români, inclusiv cu dublă cetăţenie, care ar putea eventual să aibă nevoie de un sprijin consular consolidat şi am început deja să-i înregistrăm pe cei care, eventual, doresc un astfel de sprijin consular”, a afirmat ministrul de Externe într-o emisiune difuzată duminică de Prima Tv.
 
Liderul diplomaţiei de la Bucureşti a menţionat că autorităţile române vor acţiona în funcţie de evoluţia evenimentelor din Israel.
 
Surse din armata israeliană afirmă, potrivit DPA, că aproximativ 500 de proiectile au fost lansate simultan în noaptea de joi spre vineri peste sistemul de tuneluri din Fâşia Gaza folosit de mişcarea islamistă Hamas.
 
Potrivit unui ofiţer de rang înalt din armata israeliană, 160 de avioane de luptă F-16 şi F-35 au luat parte la atacul împotriva sistemului numit „Metroul din Gaza”.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Popi_Kid
16.05.2021, 13:38:49

romania ii aduce pe gratis acasa sa isi viziteze rudele iar cand se face liniste pleaca iarasi

Yehuda Dreyfuss
16.05.2021, 14:28:33

retrage-le cetatenia si n-o sa mai ai probleme.

-6 (6 voturi)
Modifică Setările