Bogdan Aurescu a discutat cu Antony Blinken despre eforturile României de a sprijini exportul de cereale din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Twitter/ Bogdan Aurescu
Foto: Twitter/ Bogdan Aurescu

Bogdan Aurescu, şeful diplomaţiei române, a discutat cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, despre eforturile ţării noastre de a sprijini exporturile de cereale din Ucraina, contribuind astfel la asigurarea securităţii alimentare la nivel global.

„Am discutat pe scurt cu secretarul Antony Blinken, în marja reuniunii informale a miniştrilor de externe din statele NATO, desfăşurată la Berlin, despre eforturile şi planurile României de a sprijini economia Ucrainei prin facilitarea exportului de cereale prin porturile Galaţi şi Constanţa şi posibile acţiuni comune la nivelul comunităţii internaţionale în acest sens, contribuind astfel la securitatea alimentară la nivel global”, a scris Bogdan Aurescu, duminică, pe Twitter.

Şeful diplomaţiei române Bogdan Aurescu a participă la reuniunea informală a miniştrilor de externe din statele NATO, desfăşurată la Berlin, în perioada 14-15 mai. 

Pe agenda discuţiilor de duminică au fost programate două sesiuni distincte, prima pe temele de actualitate şi interes sporit pentru NATO, cu accent pe politica NATO a „Uşilor Deschise”, războiul din Ucraina şi implicaţiile sale pentru securitatea euroatlantică. A doua sesiune va fi dedicată pregătirii Summitului NATO de la Madrid, din 28–30 iunie 2022, în special privind negocierea viitorului Concept Strategic al NATO. 

Vezi şi: Aurescu: „România este gata să sprijine aderarea Finlandei şi Suediei la NATO”. Ce spune despre refuzul Turciei privind alăturarea celor două ţări

Geoană spune că obiecţiile Turciei privind aderarea Finlandei şi Suediei la NATO pot fi depăşite: „Vom găsi toate condiţiile pentru a avea consens”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite