Bogdan Huţucă: Nu putem fi o economie condusă de nebuni care visează să umple cu lingouri criptele din Slatina tovarăşului Vâlcov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PNL, Bogdan Huţucă, a afirmat joi că votul „majorităţii socialiste” de a repatria aurul de la Londra Reprezintă o sfidare a tratetelor Uniunii Europene precum şi o lovitură de imagine pentru credibilitatea României.

Vice-preşedintele comisiei de Buge, Finanţe, Bănci, Bogdan Huţuc, a precizat că repatrierea aurului reprezintă o ameninţarea la adresa securităţii naţionale şi că votul este o dovadă de sfidare a tratatelor cu Uniunea Europeană

„Dorinţa majorităţii socialiste de a aduce în ţară aurul României care este păstrat la Londra reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale şi a securităţii economice a ţării noastre. Majoritatea socialistă a reuşit printr-un simplu vot în Parlament să încalce Statutul BNR dar şi înţelegerile pe care Banca centrală şi România le are cu BCE. Votul reprezintă o sfidare a tratatelor Uniunii Europene pe care România le-a asumat şi o lovitură pentru imaginea ţării noastre care se transformă peste noapte dintr-un partener economic credibil într-un partener lipsit de credibilitate”, declară Huţucă într-un comunicat de presă.

Acesta mai subliniază că doar ţările „distruse economice sau falite” au mai încercat să-şi repatrieze aurul, comparându-i pe social-democraţi cu policicienii din Venezuela.

„În ultimii ani doar ţări distruse economic sau falite au mai inteţionat să îşi repatrieze aurul în ţară, cel mai la îndemână exemplu fiind Venezuela, acolo unde fraţii socialişti ai pesediştilor au transformat una dintre cele mai prospere naţiuni din America Latină în cea mai săracă ţară din regiune”, aminteşte liderul liberal.

De aceea, le transmit liderilor PSD să înţeleagă că aurul României reprezintă o garanţie a faptului că suntem o economie solvabilă şi de încredere şi nu o economie condusă de nebuni care visează să umple cu lingouri toate criptele din Slatina tovarăşului Vâlcov”, se mai arată în comunicatul transmis de liberal.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul legislativ iniţiat de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae care prevede ca Banca Naţională a României (BNR) să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate.


Votul - 165 „pentru”, 90 „împotrivă” şi trei abţineri - a fost dat cu câteva ore înainte ca Guvernul să adopte actul prin care avertizează Parlamentul şi pe iniţiatorii Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae că, pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să aibă acordul Băncii Centrale Europene (BCE).
 
Anterior atât Consiliul Legislativ, cât şi BNR au avertizat că o astfel de modificare a statului BNR are nevoie de avizul respectiv.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite