Politică

articolul anterior articolul urmator

Bogdan Huţucă (PNL): Guvernul va implementa politici ferme pentru a-i aduce pe românii din diaspora acasă

5
3 Aug 2020 18:25:55
Autor: Dan Anghel
Bogdan Huţucă
Bogdan Huţucă

„Administraţia liberală va implementa politici ferme şi stimulente pentru românii din diaspora care muncesc în străinătate sau care şi-au deschis acolo mici afaceri şi care doresc să se întoarcă în ţară. Dacă doar 10% dintre românii care trăiesc şi muncesc astăzi în străinătate ar munci în România, acest lucru ar duce la o creştere reală şi sănătoasă a PIB-ului ţării”, arată deputatul PNL Bogdan Huţucă.

Statul român estima în 2019 că în diaspora se aflau 5.6 milioane de români, fără a-i socoti pe cei care trăiesc în regiunile istorice.

„Dacă o jumătate de milion de oameni în putere şi dornici să muncească s-ar integra în economia românească, aceştia ar contribui la productivitatea ţării şi la creşterea economică de o manieră comparabilă doar cu creşterea economică generată de aderarea la Uniunea Europeană”, spune Huţucă.

„Pentru a dezvolta economia, avem nevoie atât de creierele care au plecat din ţară şi care lucrează acum în domenii precum IT, medicina sau ingineria avansată cât şi de constructori, zidari şi alte tipuri de meseriaşi de care în acest moment ducem lipsă. Guvernul şi-a propus ca în următorii 6 ani să revoluţioneze infrastructura, sistemul de sănătate şi de educaţie, iar pentru toate acestea avem nevoie de foarte multă mână de lucru”, explică preşedintele PNL Constanţa. 

„Nicio strategie de dezvoltare pe termen mediu şi lung nu poate fi credibilă dacă nu îi implicăm şi pe românii din diaspora. Aceştia trebuie însă convinşi că România nu este ţara pe care au părăsit-o. Pentru acesta însă, trebuie să continuăm reforma statului, să construim un mediu de afaceri mai prietenos cu investitorii şi cu angajaţii, să întărim sistemul de Justiţie şi să eficientizăm sistemele de sănătate şi de educaţie, pentru a le aduce la un nivel comparabil cu cel de afară”, arată liderul liberal.

„Primul lucru pe care trebuie să îl ştie românii din diaspora este că actuala administraţie de la Palatul Victoria doreşte întoarcerea românilor acasă şi că va face tot posibilul să îi ajute să se reintegreze în economia României. Vremea guvernelor care îi primeau pe românii din diaspora cu tunuri de apă, cu gaze lacrimogene şi cu bastoane a apus pentru totdeauna”, încheie liderul liberal.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Constantine Constantine
3.08.2020, 18:36:44

Bla , bla, bla... Ii chemati sa revina ca sa ce? Ca sa aiba de unde sa plece din nou? Singura politica care i-ar face sa revina este aducerea salariilor la un nivel decent.Dar tu ,ca stat, cind ai politici de consrvare a salariului minim brut din acre poti iesi doar dupa 15 ani inseamna ca nu faci decit sa-i gonesti.Atunci la ce ii mai chemi? Desi sincer sa fiu cred ca sint milioane care nu ar mai reveni nici daca salariile ar fi la nivelul occidentului.

-2 (4 voturi)
Vic Hermann
3.08.2020, 19:23:03

Daca te cheama Hutzulca si "nimic nu ai a spune" de ce nu te "implementezi" tu la bufetu' din satu' natal care te-a comis?

+1 (1 vot)
Tomescu Tom
3.08.2020, 18:53:57

Reforma statului când vor să o demareze ? Construirea unui mediu de afaceri mai prietenos cu investitorii și cu angajații, întărirea sistemul de justiție ??? Asta înseamnă și super înăsprire a legilor anti corupție ? Vor începe să fie aplicate legile , pe bune , de către organele statului ? Vor începe cetățenii cinstiți, respectabili și responsabili ..să aibă mai multe drepturi decât infractorii ???? . Cât despre sistemele de sănătate și de educație...astea ar trebui reinventate la propriu ... Put ..la propriu .. de infiltrați politici ..de oameni incapabili. Ca dealtfel tot sistemul bugetar ... . Nu ar fi mai bine să facă toate cele promit acum ...și abia apoi să îi aștepte pe românii din Diaspora ???? Căci ..până una alta ..am impresia că vor doar banii românilor din Diaspora .. . La ce să vii acasă ? Să-și bată joc de tine orice cârnățar promovat politic în cine știe ce funcție importantă ? Sau vreo știristă ??? Să mori de inimă rea ..când vezi cum ești furat , pe față ..și mori legea în mână ? Lege făcută tot de niște infractori, în beneficiul lor ..?

+1 (1 vot)
Tomescu Tom
3.08.2020, 18:59:13

Domnilor PNL-iști ... nu vă deranjează chiar deloc mega corupția din România ? Dacă nu vă deranjează...dacă nu aveți nici un gând de a stârpi flagelul ăsta... înseamnă că sunteți la fel ca ALDE- PSD-iștii ...

Mihai Neagu
4.08.2020, 00:47:30

Ca de obicei, PNL-istii vor face si vor drege... CAND????