Politică

articolul anterior articolul urmator

Bogdan Huţucă: Tudorele, hai acasă! Toader a acţionat ca un instrument perfid şi profesionist în mâinile condamnatului Liviu Dragnea

10
17 Nov 2019 13:04:50
Autor: Radu Eremia
Bogdan Huţucă, vicepreşedinte al Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, vrea ca Tudorel Toader să fie rechemat din poziţia de reprezentant al României în Comisia de la Veneţia. FOTO Eduard Enea
Bogdan Huţucă, vicepreşedinte al Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, vrea ca Tudorel Toader să fie rechemat din poziţia de reprezentant al României în Comisia de la Veneţia. FOTO Eduard Enea

Liderul PNL Constanţa, Bogand Huţucă, susţine că demersul societăţii civile de a insista pe rechemarea lui Tudorel Toader din poziţia de reprezentant al României la Comisia de la Veneţia e un justă.

„Susţin iniţiativa societăţii civile care a cerut rechemarea domnului Tudorel Toader, din postul de reprezentant al României la Comisia de la Veneţia, ca urmare a faptului că în timpul mandatului său de ministru al Justiţiei, a încălcat grav principiile statului de drept şi a afectat independenţa justiţiei”, arată liderul liberal, Bogdan Huţucă. 
 
Deputatul PNL precizază că fostul ministru al Justiţiei a susţinut modificarea legilor în favoarea infractorilor. „În perioada în care a fost ministru al Justiţiei, Tudorel Toader a susţinut modificări ale legilor justiţiei în favoarea infractorilor şi în detrimentul victimelor, iar acest lucru nu îi poate fi şters din CV niciodată, oricât de mult ar încerca domnia sa arunce vina pe majoritatea pesedistă sau pe liderii PSD”, crede Huţucă. 
 
„În lungul său mandat de la Minister, activitatea lui Tudorel Toader a fost în totală contradicţie cu valorile şi recomandările Comisiei de la Veneţia, organism ce aparţine de Consiliul Europei”, afirmă liderul PNL Constanţa.  Liderul liberal face şi o rapidă trecere în revistă a motivelor pentru care Tudorel Toader nu mai poate reprezenta România în Comisia de la Veneţia.  
 
De asemenea, Huţucă a subliniat că Toader a acţionat în favoarea lui Liviu Dragnea. „În timpul mandatului său, Toader a acţionat ca un instrument perfid şi profesionist în mâinile condamnatului penal, Liviu Dragnea. Astfel, din postura de ministru, el a susţinut şi extins Recursul compensatoriu, prin care au fost scoşi din puşcării mai devreme peste 22.000 de persoane condamnate pentru acte de violenţă; a apărut în faţa judecătorilor CCR pentru a pleda cauza cuplului Tăriceanu – Dragnea care dorea constatarea unui conflict de natură constituţională între Parchet şi Guvern, în dosarul Belina; a propus la şefia DIICOT o persoană fără experienţă, în ciuda atenţionărilor procurorilor de la Parchetul anti-mafia; a înfiinţat prin OUG infama secţie specială, în ciuda recomandărilor Comisiei Europene şi ale partenerilor noştri euro-atlantici”, spune Huţucă. 
 
„Toate acestea arată că domnul Toader nu are statura morală de a reprezenta România într-un for european, el poate fi cel mult reprezentantul unui partid politic sau al unui grup de interese, adică exact ce a făcut şi ca ministru al Justiţiei”, încheie Huţucă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Victor Nagy
17.11.2019, 13:17:32

„ Liderul PNL Constanţa, Bogand Huţucă, susţine că demersul societăţii civile .... ” Kakaia socitate civilă ? Aia controlată de cei cu grade mari ? Un alt fel de gărzi patriotice ... după model vestic ?

-8 (8 voturi)
Tomescu Tom
17.11.2019, 13:51:55

Individul " Toader" a actionat impotriva poporului roman ! Deliberat ! In perfecta cunostinta de cauza ! Daca era oricine altcineva ..am fi putut presupune ca ori e prost , ori nu gandeste ... Insa individul Toader Tudorel a facut toate cele facute ,cu o luciditate rece , bine calculate fiindu-i toate actiunile . Si nimeni nu ar trebui sa creada ca acest individ , cu un caracter hidos , a fost doar un simplu instrument ! A fost chiar creierul... Dragnea a fost doar un alt beneficiar colateral.... . Oricum... toti cei care voteaza cu PSD-ul , beneficiari ai " serviciilor " infractorilor eliberati pe ochi frumosi de Dragnea, Tudorel & Comp. nu merita sa se planga.. Sa stea acasa si sa ii astepte cu flori si urale ! Se stie deja ca nu este nevoie sa ii astepte prea mult . Pensionari si bugetari din toata tara , mana'n mana cu infractorii !

+4 (6 voturi)
bios
17.11.2019, 14:03:13

Nu inteleg ce atatea discutii. Nemernicul trebuie retras imediat. Ce, nu se mai ajunge vietatea aia buboasa cu pensia uriasa de la CCR, cu salariul baban de rector si cu alte mizilicuri profitabile mai are ? Pacat ca studentii si profesorii de la Iasi sunt niste moliciuni, ca trebuia scuipat afara si din scaunul de rector.

+4 (6 voturi)
inuendo
17.11.2019, 14:16:57

Un demers normal și de bunsimț. Nu-i normal să fim reprezentați de un rebut uman, lipsit de caracter.

+2 (4 voturi)
aşa şi aşa
17.11.2019, 15:24:25

Dar ce nu înţeleg eu... Deci, dacă societatea civilă nu iniţia aşa ceva, ciumatul roşu putea rămîne mult şi bine în acea comisie? Păi ăia n-au auzit de mizeriile produse de acesta în România, cît a fost ministru al Justiţiei? Nu se puteau "autosesiza", şi să-l zboare pînă acum, sau nu le permite regulamentul?...

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (10)