Bogdan Huţucă (PNL): România pierde când Tudorel Toader se ceartă cu UE pentru condamnaţii VIP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“Priorităţile României nu vor putea fi atinse în timpul preşedinţiei noastre la Consiliul UE deoarece miniştrii PSD-ALDE se gândesc doar la a-i convinge pe liderii de la Bruxelles că este în regulă să legalizeze corupţia şi să le şteargă cazierele condamnaţilor VIP, precum Dragnea sau Vâlcov”, atrage atenţia liderul PNL, Bogdan Huţucă.

“Preşedinţia românească a început cum nu se poate mai prost, cu premierul şi miniştrii de Interne şi de Justiţie audiaţi în Parlamentul European şi traşi de urechi pentru încălcarea regulilor statului de drept. Încă o dată, miniştrii PSD-ALDE au fost acuzaţi la Bruxelles pentru fapte care nu au nicio legătură cu valorile şi principiile Uniunii Europene: intervenţia brutală a jandarmilor împotriva manifestanţilor paşnici, schimbarea codurilor penale în interesul infractorilor şi OUG pentru eliberarea din puşcării a deţinuţilor VIP”, arată liderul liberal.

“Din păcate, în loc ca energia şi determinarea actualilor guvernanţi să fie folosite în interesul României, acestea sunt folosite doar în interesul unei mici găşti de persoane care au încălcat legea şi care acum sunt în stare să dea foc la ţară doar pentru a-şi spăla cazierele voluminoase”, spune Huţucă.

“În actualul context, interesul naţional al României nu va fi atins. Este imposibil ca România să adere la spaţiul Schengen, să obţină un buget mult mai consistent sau să câştige în dosare ce ţin de interesele noastre economice şi sociale, deoarece cei care conduc astăzi România nu sunt interesaţi de problemele ţării”, spune Huţucă.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi ministrul de Interne, Carmen Dan, au fost audiaţi în Comisia LIBE a Parlamentului European, unde au prezentat priorităţile Preşedinţiei române a Consiliului UE în domeniile justiţie şi afaceri interne. Mai mulţi euroaleşi de la toate grupurile politice s-au arătat îngrjoraţi faţă de situaţia statului de drept din România, cerându-i luiToader să nu ia nicio măsură care ar legaliza, de fapt, corupţia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite