Bolnavii, victime nevinovate ale războiului electoral

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au început să se vadă rezultatele muncii şi investiţiilor la Spitalul Călăraşi, bolnavii fiind cei care au beneficiat de servicii medicale mult îmbunătăţite, scandalul electoral afectează buna funcţionare a spitalului. Bolnavii sunt victimele colaterale ale unui război electoral care nu le aparţine, dar care îi poate afecta destul de puternic.

În prezent, activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, implicit bolnavii din acest judeţ, au de suferit din cauza unui scandal cu bătaie electorală, în care sunt implicaţi atât candidaţii la alegerile parlamentare, cât şi directorul medical al acestei unităţi medicale. Taberele sunt formate pe de o parte din candidaţii PNL-ului, susţinuţi de preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, cel care l-a şi adus şi angajat pe doctorul Laurenţiu Beluşică în funcţia de director medical şi pe care l-a sprijinit în proiectul de reformare şi modernizare a spitalului.

Tabăra cealaltă o reprezintă Simona Vlădică, reprezentant al PMP, candidat la Senat şi, în acelaşi timp, soţia directorului de spital. În tot acest scandal, doctorul Beluşică este acuzat că face campanie electorală din funcţia de director medical pentru soţia sa, Simona Vlădică, de la PMP, adversarul politic şi electoral al PNL. De partea cealaltă, sunt acuzate ingerinţele şi influenţa negativă în activitatea spitalicească a candidatei PNL, Camelia Ghiveciu.

Într-o perioadă în care au început să se vadă rezultatele muncii şi investiţiilor în activitatea medicală de la Spitalul Călăraşi, bolnavii fiind cei care au beneficiat de servicii medicale mult îmbunătăţite, scandalul electoral poate afecta buna funcţionare a spitalului şi implicit, sutele, chiar miile de cetăţeni din judeţ care apelează la serviciile acestei unităţi. Bolnavii sunt victimele colaterale ale unui război electoral care nu le aparţine, dar care îi poate afecta destul de puternic.

După cum se pare, lucrurile ar putea să devină mai grave odată cu înteţirea campaniei electorale. Directorul medical îşi susţine în continuare soţia în campanie, dar, în acelaşi timp, se teme de o înscenare care i s-ar putea pregăti în spital. În acest timp, ceilalţi reprezentanţi ai partidelor politice înscrişi în cursa electorală îl atacă şi acuză tot mai mult pe şeful medical al Spitalului Călăraşi, că din funcţia pe care o are îi face campanie soţiei sale, Simona Vlădică, de la PMP.

Războiul electoral declanşat în judeţul Călăraşi, între principalii candidaţi ai partidelor politice, are repercursiuni negative asupra activităţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi. Cel mai mare spital din acest judeţ, care în urmă cu ceva timp era pe punctul de a se închide din lipsa personalului medical, are din luna iulie a.c. un nou director medical în persoana chirurgului Laurenţiu Beluşică, care a profesat un timp şi în Occident, dar s-a întors în ţară, unde a mai lucrat la Spitalul Cantacuzino şi a fost şeful Secţiei chirurgie la Spitalul Militar „Dimitrie Gerota”.

Acesta a candidat şi la alegerile pentru funcţia de rector al UMF „Carol Davila”, unde a denunţat fapte de corupţie, dar a pierdut alegerile în favoarea vechiului rector, dr. Ionel Sinescu. Doctorul Beluşică a fost mazilit de la Spitalul Militar, după ce şi-a exprimat anumite opinii privind cazul bebeluşilor infectaţi cu sindromul hemolitic uremic, din judeţul Argeş, caz în care nici până în ziua de astăzi nu se cunosc cauzele îmbolnăvirii.

Din luna iulie a.c., chirurgul Laurenţiu Beluşică a fost angajat director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi de către preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă. Beneficiind de sprijinul CJ Călăraşi, noul director medical s-a angajat să facă un spital de top în această zonă a României. În scurt timp, a reuşit să angajeze o parte din personalul medical necesar, dar şi să doteze parţial spitalul cu aparatură modernă.

Munca doctorului Beluşică, care are şi o prezenţă intensă pe reţelele de socializare prin intermediul cărora a reuşit să-şi facă mulţi susţinători, a reuşit să atragă medici, în special tineri, pentru a ocupa posturile vacante ale spitalului. Pe lângă personalul medical, acesta a atras şi potenţiali sponsori pentru dotarea unităţii medicale. În paralel cu responsabilităţile care le îndeplineşte, directorul medical al celui mai mare spital din Bărăgan a denunţat permanent şi s-a poziţionat împotriva actelor de corupţie, lucru care i-a atras şi duşmănia unora, nu doar simpatia cetăţenilor simpli din judeţ.

Ar fi păcat ca din cauza unor orgolii, interese şi a unei politici originale româneşti un proiect benefic cum este revitalizarea, modernizarea şi aducerea la standarde de top a celui mai mare spital din Bărăgan, în beneficiul a zeci chiar sute de mii de români din zona de sud-est a ţării, să fie oprit. Mai ales că doar în câteva luni, au fost investite resurse, s-au adus medici şi personal medical, iar spitalul a început să fie dotat şi cu aparatura modernă necesară, care a lipsit ani la rând, din diverse cauze, cum este cazul aparatului RMN, de care, în sfârşit beneficiază pacienţii din judeţ.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite