Politică

articolul anterior articolul urmator

Borna lângă care s-a pozat preşedinta Ungariei, vopsită în tricolorul românesc. Simion: „Problemă rezolvată”

26
29 May 2022 14:16:15
Autor: Andreea Ghiorghe
FOTO: Facebook/ Katalin Novak
FOTO: Facebook/ Katalin Novak

​Borna de la Piatra Secuiului, vopsită în culorile Ungariei, alături de care s-a fotografiat preşedinta Katalin Novak în urmă cu o săptămână, are acum culorile drapelului României.

Bornele de pe culmea montană Piatra Secuiului sunt în centrul unor dispute între români şi maghiari de zeci de ani, fiind vopsite periodic fie în culorile drapelului României, fie în cele ale Ungariei. 

De această dată, după ce preşedinta Katalin Novak s-a pozat cu o bornă în culorile Ungariei, George Simion a anunţat că borna a fost vopsită în tricolorul românesc.
 
„Problemă rezolvată”, a scris preşedintele AUR, George Simion, duminică, pe Facebook.
   
 
Foto: Facebook/ George Simion
În urmă cu o săptămână, aflată într-o vizită privată în România, preşedinta Ungariei, Katalin Novak, s-a fotografiat la borna de la Piatra Secuiului, vopsită la acel moment în culorile Ungariei. Fotografia a stârnit critici din partea opiniei publice din România. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

26 Comentarii

wolf
29.05.2022, 14:32:22

In stanga jos a mai ramas o borna mica (sau ce-o fi aia) in culorile Ungariei. Ai facut treaba slaba Simioane :)

+7 (11 voturi)
Radu Mircea
29.05.2022, 16:12:55

# Uite acum am aflat de ce a intrat Georgica in Parlament . Din CV-ul lui nu aflam ce ocupatie a avut pina sa devina ales al ''Poporului Roman'' , dar incep sa banui ca lucra ca zugrav la negru . Dupa calitatea vopsitoriei s-o fi saturat si el saracu' de atitia pumni in cap de la clientii disperati . Ultima sansa era Parlamentul unde luati la bani marunti , 75 % dintre alesi nu pot spune cu exactitate ce ocupatie au avut inainte sa devina ''politicieni'' .

+6 (10 voturi)
Karl Frenzy
29.05.2022, 14:58:34

Neamul prost are rude peste tot... și în Ungaria, și în România, și între secui. Se aceea, UDMR are nevoie de AUR iar AUR are nevoie de UDMR. Dar Cătălina Novak a strică pășunea...

+8 (10 voturi)
Adrian Croitoru
29.05.2022, 15:32:02

nu aseara, alaltaseara...se certau doi prosti pe-afara...

+1 (1 vot)
eu doar constat
29.05.2022, 16:25:47

Cum am mai spus, bornele semnifica limita unor hotare, de aceea ele se pun la frontiere si nu in centrul tarii. Borna in culorile Ungariei nu trebuia revopsita in culorile Romaniei, pentru ca in respectivul loc NU se afla hotarul tarii. Ea trebuia demontata si trimisa, spre amintire, Presedintei Novak a Ungariei sa si-o puna in cabinetul ei de la Budapesta. Macar asa pricepea si ea, ca Ungaria nu poate avea nici-o borna pe teritoriul Romaniei, ci doar la frontiera.

+8 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (26)

Modifică Setările