Politică

articolul anterior

#BucharestPRIDE2017

33
17 May 2017 09:02:26
Florin Buhuceanu

Aud că, recent, Coaliţia pentru familie e mai degrabă despre căsătorie. Cei nedemni de un asemenea statut matrimonial ar forma un menaj, în viziunea dumnealor. Care va să zică, vom cheltui echivalentul a zeci de milioane de euro din motive hermeneutice.

Referendumul constituţional va face, în sfârşit, diferenţa fundamentală dintre familia căsătorită, pe de o parte, şi menaj, cuplu, gospodărie şi oricum ar fi să mai fie catalogate familiile noastre nedemne de pomenire constituţională, pe de cealaltă parte. Discriminarea costă!

De Ziua Internaţională împotriva Homofobiei, îmi permit să fac apel la ceva mai mult respect pentru dreptul fundamental al fiecăruia dintre noi la viaţă de familie. Nu, nu vorbesc aici despre căsătorie. Nu vorbesc aici nici măcar despre cei de orientare homosexuală (dreptul lor la viaţa de familie este oricum interzis în Codul Civil). Vorbesc însă despre multele tipuri de familii care refuză să se lase înghesuite în formula propusă a fi votată la referendum. Unele nu sunt mai puţin familii decât celelalte! N-om fi compleţi în afara căsătoriei? Nu trăim cu toţii în aceeaşi ţară, n-om fi cu toţi cetăţeni cu drepturi egale?

De  permitem acestor actori conservatori-religioşi să ne definească familia, sunt previzibile noi şi importante consultări naţionale (şi, pentru legimitate, câte un nou referendum clarificator) despre momentul conceperii vieţii, vaccinarea copiilor, revenirea femeii la binecunoscutu-i rol domestic, restricţionarea accesului la întreruperea voluntară a sarcinii, anularea subvenţiilor publice pentru contraceptive de care beneficiază femeile vulnerabile, educarea copiilor după propriile valori (tradiţionale) prin retragerea acestora din sistemul public de educaţie.

Să ne mire că, astfel înţelese şi asumate public, valorile tradiţionale ţin captivă România între ţările europene care îşi tratează mizerabil proprii cetăţeni ce nu corespund acestor înalte şi entuziaste idealuri? Că batem recorduri regionale la rata homofobiei, transfobiei, misoginiei? Pentru trei milioane dintre concetăţenii noştri, asta e mai degrabă de bine. Pentru ceilalţi, poate că e timpul să ieşim din stupoare şi să ne solidarizăm. Vă aşteptăm la Marşul Diversităţii, sâmbătă, 20 mai. Orele 16:00, Arcul de Triumf. În familie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

33 Comentarii

Utilizator Adevărul
17.05.2017, 09:14:55

Comentariu considerat abuziv.

unul
17.05.2017, 11:10:14

Cialitia pentru familie nu trebuie sa se culce pe o ureche. Dupa lupte seculare pentru recunoasterea familiei, trebuie continuat. Trebuie sa urmeze interzicerea manifestatiilor homosexuale pe strazi sau in spatii publice.

+4 (12 voturi)
MadWolf
17.05.2017, 11:10:36

Articolul asta ar fi trebuit sa apara nu in sectiunea "Politica" ci in sectiunea "Perversiuni". Iar despre doamna Buhuhu-ceanu, ce sa mai zic... insolenta la maximum. Cand lumea iti spune clar ca esti in plus, ca esti pe langa subiect, si tu o tii pe-a ta cu perversiunile, se poate spune ca nu intelegi ce se petrece in jurul tau.

+5 (9 voturi)
marius cristian
17.05.2017, 11:20:36

De permitem acestor actori conservatori-religioşi să ne definească familia, sunt previzibile noi şi importante consultări naţionale (şi, pentru legimitate, câte un nou referendum clarificator) Nu dle (dna?!) cabotin Buhuceanu , nu este vorba despre actori conservator-religiosi , ci pur si simplu despre un principiu esential al democratiei : majoritatea impune minoritatii , nu viceversa , si punct.

+7 (9 voturi)
C. George
17.05.2017, 12:09:03

Iar ai vorbit Florina? Paradele gay ar trebui interzise. Ma simt lezat sa vad asa ceva pe strada.

+5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (33)

Modifică Setările