Ambasadorul Germaniei la Bucureşti: „Germania va sprijini reformele din România şi revizuirea Constituţiei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Werner Hans Lauk, ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti, a participat, joi, la recepţia oferită de Ziua Naţională a RFG, unde a declarat că va sprijini România în ceea ce priveşte statul de drept, continuarea reformelor, precum şi revizuirea Constituţiei.

El a adăugat că România, spre deosebire de alte state, a depăşit mai bine criza financiară internă şi asta datorită unor reforme „curajoase”: „Acest lucru ne dovedeşte că reformele structurale, chiar dacă au fost şi sunt dureroase pentru mulţi, au readus per ansamblu economia şi societatea pe un drum ascendent mai solid şi mai stabil. Noi vă vom sprijini în baza angajamentului comun în cadrul UE în ceea ce priveşte statul drept, la continuarea consecventă a acestor procese reformatoare precum şi la revizuirea Constituţiei.

Ambasadorul s-a arătat încrezător că drumul început al reformelor va ajuta România şi în ceea ce priveşte relaţia cu Germania, informează Mediafax. 

Diplomatul a precizat că un punct important al mandatului său de ambasador în România îl va constitui dezvoltarea unor proiecte educaţionale care vizează sistemul dual de educaţie.

Numărul mare de companii care au sprijinit recepţia de astăzi reprezintă şi expresia clară a strânselor şi intenselor relaţii economice româno-germane. Mi-am propus ca obiectiv personal aprofundarea şi pe mai departe a acestui schimb reciproc sub toate aspectele sale. Dezvoltarea cooperării în domeniul educaţiei, şi anume pregătirea profesională”, a afirmat el.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite