Bucuria ticăloşilor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucurie imensă a ticăloşilor, speranţă şi şanse uriaşe de a rămâne mult şi bine la măcelărie, ca un blestem pentru comunităţile locale unde au fost aleşi cu procente mici. Mai mult, alegerea şi realegerea unor ticăloşi într-un singur tur de scrutin, unii dintre ei cu vechi ştate şi mandate la primărie, vor influenţa decisiv şi soarta alegerilor parlamentare, care urmează după locale!

Guvernul Orban a fost demolat fără drept de apel la moţiunea de cenzură. Adversarii politici din diverse formaţiuni politice şi-au dat mâna şi au votat masiv pentru moţiunea care fusese generată de frica alegerilor locale în două tururi de scrutin. Că a fost blat, că au existat înţelegeri între PSD şi PNL, că chiar unii dintre cei care au votat moţiunea acum, au votat anul trecut şi căderea guvernului Dăncilă, că unii dintre liberali şi-au dorit căderea propriului guvern, ce mai contează ! Sau că s-ar fi deschis calea către alegerile anticipate, cum speră unii politicieni. Ori că preşedintele României, Klaus Iohannis, ar avea nişte planuri mirobolante în biroul de la Cotroceni.

Cine a pierdut şi cine a câştigat în urma acestor voturi în plenul Parlamentului? Eu cred că nu au pierdut liberalii, ci poporul, ţara, democraţia, dezvoltarea, progresul, viitorul României! Da, demorcaţia a pierdut, paradoxal, chiar printr-o pârghie esenţială a sa, votul! De această dată, votul parlamentar în loc să consolideze democraţia a dus chiar la slăbirea acesteia! Pentru că a reiterat alegerea edililor într-un singur tur de scrutin, eliminând definitiv posibilitatea reveniri la scrutinul în două tururi. Cum ar fi fost normal, alegerile locale în două tururi, mult mai reprezentative pentru alegători şi, foarte important, ar fi cernut sita aleşilor, dând posibilitatea eliminări candidaţilor ticăloşi, incompetenţi, penali, retrograzi, indiferent de culoarea lor politică!

Astfel, dacă pe de o parte ştim cine a pierdut şi pierde în continuare, voturile moţiuni de cenzură care au demolat guvernul Orban au adus o bucurie imensă actualilor politicieni ticăloşi, primari aflaţi în funcţie, la ciolan, dar şi o speranţă şi şanse uriaşe de a rămâne mult şi bine la măcelărie, ca un blestem pentru comunităţile locale unde au fost aleşi cu procente mici şi au şanse mari să fie realeşi de o parte, reprezentativă sau nu a cetăţenilor. Mai mult, alegerea şi realegerea unor edili ticăloşi într-un singur tur de scrutin, unii dintre ei cu vechi ştate şi mandate la primărie, vor influenţa decisiv şi soarta alegerilor parlamentare, care urmează după locale!

E suficient să ne gândim că vechii/noii edili şi camarilele lor, găştile locale, baronetul judeţean, ticăloşii, după ce vor câştiga alegerile locale într-un singur tur, îşi vor pune la bătaie resursele şi vor mobiliza votanţii aşa cum numai ei ştiu, ca să poată înclina balanţa la alegerile parlamentare. Obţinerea puterii locale duce implicit la înclinarea balanţei pentru victoria în alegerile parlamentare, care înseamnă obţinerea puterii. Că vorbim de PNL, PSD, UDMR şi găştile lor din actuala veche clasă politică, au drumul deschis către putere, cu menţiunea că cei care vor avea majoritatea la locale au cele mai mari şanse să o formeze şi la parlamentare, acestea fiind clar cele două mai mari partide politice din ţară. Pentru formaţiunea etnică UDMR, odată câştigate voturile în fieful tradiţional, odată ajunsă în Parlament nu va fi o problemă să se alieze cu ceilalţi câştigători, conform intereselor şi proiectelor proprii.

Cât priveşte noile partide, mici, fără organizaţii puternice în teritoriu, mai ales în zonele rurale, şansele acestora la locale sunt mult diminuate la scrutinul într-un singur tur. Şi nici perspectivele la parlamentare nu sunt prea roze. Cum se desfăşoară lucrurile la acest moment, pare că va fi extrem de greu să fie primenită şi împrospătată clasa politică ce va conduce România în următorii 4-5 ani, iar iniţiative precum cea ”Fără penali în funcţii publice!” sau cele pentru o justiţie liberă şi independentă, necontrolată politic, pentru care au ieşit în stradă milioane de oameni, să rămână ca în gară, ignorate, în aşteptare prelungită!

Deocamdată, ticăloşii jubilează, au din nou apă la moară! Doar o minune , Dumnezeu sau cetăţenii, alegători responsabili ar mai putea întoarce roata la alegerile parlamentare!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite