Buda: „Membrii comisiei Roşia Montană se vor uita ca pisica în calendar“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Buda nu vede rostul Comisiei pentru Roşia Montană
Daniel Buda nu vede rostul Comisiei pentru Roşia Montană

Liderul PDL Cluj, Daniel Buda, spune că înfiinţarea Comisiei speciale privind Roşia Montană este una „ipocrită“. Buda crede că membrii acesteia se vor uita, „ca pisica în calendar“, deoarece nu sunt specialişti.

„Decizia premierului Victor Ponta de a constitui comisia specială care să se ocupe de proiectul de lege prin care se încearcă reglementarea proiectului minier de la Roşia Montană este o decizie ipocrită. USL dă dovadă încă o dată de ipocrizie crasă, punându-i pe cei 19 parlamentari uslaşi să se ocupe de acest proiect de o importanţă majoră pentru România fără ca aceştia să fie măcar specialişti în domeniu. Mai mult, aceşti parlamentari, în frunte cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, intenţionează să se deplaseze la Roşia Montană, la insistenţele lui Victor Ponta, şi să se uite, ca pisica în calendar, la un tărâm binecuvântat de Dumnezeu, pe care vor să îl transforme, încet, dar sigur, în iadul de pe pământ. Victor Ponta şi Crin Antonescu sunt mai periculoşi decât cianurile“, susţine liderul PDL Cluj, Daniel Buda.

Liderul PDL Cluj adaugă că prezenţa membrilor din comisia parlamentară la Roşia Montană "nu va lămuri cu nimic spinoasa problemă a mediului“.

„USL doreşte să creeze falsa impresie a iniţierii unui dialog între putere şi societatea civilă implicată în problema Roşia Montană, însă, în fapt, nu se urmăreşte altceva decât atribuirea prin lege a contractului cu RMGC care să aibă ca şi rezultat acordul de exploatare cu o redevenţă insignifiantă către statul român. Stimaţi parlamentari, nu transformaţi România într-o societate cianurizată şi retrageţi proiectul din Parlament. Altfel, ne vom întoarce la vremurile în care spuneam că «Munţii noştri aur poartă/ Noi cerşim din poartă în poart㻓, a spus Daniel Buda.

Parlamentarii din Comisia specială pentru proiectul de lege privind Roşia Montană au decis, miercuri, să meargă peste o săptămână la faţa locului, vizita urmând să dureze două zile.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite