Politică

articolul anterior articolul urmator

Budăi: Vom face o rectificare de buget imediat, astfel încât pensionarii să nu sufere dacă situaţia este aşa de grea cum spune doamna ministru

5
22 Nov 2021 21:42:02
Autor: News.ro
Marius Budăi a catalogat drept "deranjant" faptul că actualul deţinător al portofoliului, Raluca Turcan, nu a anunţat mai devreme situaţia privind fondurile pentru pensii Foto: Facebook
Marius Budăi a catalogat drept "deranjant" faptul că actualul deţinător al portofoliului, Raluca Turcan, nu a anunţat mai devreme situaţia privind fondurile pentru pensii Foto: Facebook

Fostul ministru al Muncii Marius Budăi, susţinut de PSD pentru a prelua din nou acest portofoliu, a reiterat că pensiile vor fi majorate cu zece procente începând cu 1 ianuarie, Budăi precizând că acest aspect a fost discutat şi luni seară. El a susţinut că a discutat deja cu premierul desemnat şi cu viitorul ministru al Finanţelor despre o rectificare bugetară care să asigure plata pensiilor până la finalul acestui an.

"Vă asigur că în momentul în care se va învesti Guvernul voi solicita, dacă voi fi ministru, în prima zi, execuţia bugetară. Am purtat deja o discuţie preliminară cu ministrul de Finanţe desemnat şi cu premierul desemnat şi vom face o rectificare de buget imediat, astfel încât pensionarii să nu sufere dacă situaţia este aşa de grea cum spune doamna ministru, pentru că eu nu am acum cifrele oficiale în faţă”, a afirmat Marius Budăi, luni seară, într-o intervenţie telefonică la România Tv. 

El a catalogat drept "deranjant" faptul că actualul deţinător al portofoliului, Raluca Turcan, nu a anunţat mai devreme situaţia privind fondurile pentru pensii. 

"Deranjant este de ce astăzi a ieşit doamna ministru cu astfel de declaraţii şi nu a ieşit în timp util să solicite aceşti bani. (...) E şi mai condamnabilă această e declaraţie cu cât te joci cu sănătatea părinţilor şi bunicilor noştri. Nu au nevoie pensionarii de aşa ceva şi îi asigurăm că vom face tot posibilul să nu fie nicio problemă", a susţinut el.

În ceea ce priveşte majorarea pensiilor, Budăi a arătat că "se merge aşa cum am scris în programul de guvernare", cu o majorare de zece procente de la 1 ianuarie anul viitor. 

"E asumată, s-a discutat şi în seara aceasta, se merge aşa cum am scris în programul de guvernare. Zece la sută cu alocaţiile, cu tot, exact ce am spus acolo, se merge aşa cum am prezentat public în programul de guvernare. De la 1 ianuarie”, a adăugat Marius Budăi. 

Întrebat dacă va continua procesul de digitalizare a pensiilor, ministrul desemnat a afirmat că va cere "o informare la zi", va merge în teritoriu, la Casele de Pensii şi atunci când va lua o decizie o va transmite public.

 Ministrul Muncii Raluca Turcan a transmis, luni, colegilor de partid un mesaj extrem de dur legat de negocierile pentru guvern şi de atitudinea preşedintelui partidului Florin Cîţu, pe care l-a acuzat că spune minciuni şi căruia i-a cerut să-şi depună demisia împreună cu toată echipa de negociere. ”E puţin spus că s-a negociat în genunchi”, consideră Turcan. 

"Florin, eşti dispus să joci la poker până şi banii de pensii. De mai bine de o lună mă ţin de capul tău şi-ţi spun repetat că de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii şi de alocaţii pt că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe Facebook”, i-a transmis Turcan lui Cîţu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Ludwig
22.11.2021, 21:55:52

Budai asta e de meserie de baza...sofer. A facut o facultate parrticulara la 40 de ani si e ministru muncii... Solutiile lui sunt tipic psd-iste...dam bani. De unde? din taxele prostilor din privat...

+30 (32 voturi)
Amdo Odma
22.11.2021, 22:48:45

Cine e zmeker si kapabil lukreaza la stat.

+1 (1 vot)
muresan anna
23.11.2021, 09:18:39

Sau e pensionar special!

+7 (7 voturi)
Alex Donciu
22.11.2021, 23:09:06

Budai vine din Sistemul de pensii, e competent in materie. Pensiile sunt prima obligatie a Statului, pentru ca oensionarul a contribuit la fondul de pensii. De unde ia banii ? De la PIBU mare si tare cu care se lauda unii pe aici. De la Economie. Care e privata deci e normal sa ia de la privati. Daca Privatii nu produc destul asta e problema lor.

+2 (2 voturi)
Atent Verificatorul
23.11.2021, 10:02:03

s-au speriat judecatorii pensionari de 50 de ani ca nu le mai intra cele 25.000 lei pe luna? au dat telefon? se rezolva, da?

Modifică Setările