Politică

articolul anterior articolul urmator

Bugetul Capitalei a fost adoptat, cu un singur amendament propus de Nicuşor Dan

13
7 May 2021 18:57:01
Autor: News.ro
FOTO: Inquam photos / Sabin Cirstoveanu
FOTO: Inquam photos / Sabin Cirstoveanu

Bugetul municipiului Bucureşti a fost adoptat în şedinţa de vineri, cu un amendament propus de primarul general, întrunind 34 de voturi favorabile.

Bugetul cu amendamentul primarului general a fost adoptat cu 34 de voturi „pentru”, 5 „împotrivă” şi 15 abţineri.
 
În şedinţa de vineri, primarul general, Nicuşor Dan, a afirmat că demersul realizării bugetului a fost „extrem, extrem de dificil”, întrucât municipalitatea nu a fost ani de zile condusă pe principii economice. El a mulţumit partenerilor pentru realizarea bugetului pe care l-a numit „rezonabil” şi „al curăţeniei”, întrucât se elimină cheltuielile inutile. „Primăria Capitalei va plăti tot ce a consumat şi va plăti în termen”, a afirmat Dan, precizând că nu poţi face investiţii serioase, dacă nu-i plăteşti pe cei care ţi-au finalizat lcurări încă din primăvara anului 2019.

„Este un demers pe care l-am început din luna ianuarie. A fost un demers dificil pentru că am plecat cu o situaţie financiară extrem, extrem de dificilă pentru că Primăra Capitalei nu a fost pusă pe baze economice ani de zile şi atunci a fost un întreg efort pentru care vreau să mulţumesc colegilor din majoritate”, a declarat el.

Primarul general a susţinut că este „un buget rezonabil”.

„Este un buget al curăţeniei, din care scoatem cheltuieli inutile, este un buget al responsabilităţii, pentru că vrem să recâştigăm încrederea partenerilor noştri. Nu potţ să faci mari lurări de investiţii când tu nu plăteşti oameni care ţi-au făcut lucrări încă din primăvara lui 2019. Este un mesaj de seriozitate către întreg mediul de afaceri şi financiar. Primăria Cpitalei se va ţine de cuvânt, va plăti tot ce a consumat şi va plăti în termen”, a mai declarat primarul general.

Acesta a afirmat, de asemenea, că „este un buget de investiii”, banii urmând a se duce către „acele investiţii pe care bucureştenii le aşteaptă de multă vreme”, respectiv termoficare, infrastrutură, semagorizare intelgentă.

Amendamentul primarului general AICI.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

laur laur
7.05.2021, 19:29:27

Si acum Nicusor Dan, HAI LA TREABA ca te-ai lamentat destul 6 luni. Stii ca Palatul Adevarul monument istoric este DEMOLAT ? Ca un iubitor de monumente istorice ar fi trebuit sa opresti demolarea.

+14 (14 voturi)
mihai radu
7.05.2021, 19:40:59

Ce să mai demoleze,cade singur,este o ruină venerabilă cu un proprietar turc !

-10 (20 voturi)
Vanatorul/d.c.
7.05.2021, 20:54:47

”Acesta (Plicusor Dan) a afirmat, de asemenea, că „este un buget de investiii”, banii urmând a se duce către „acele investiţii pe care bucureştenii le aşteaptă de multă vreme”, respectiv termoficare, infrastrutură, semaforizare inteligentă.” A se citi ”banii urmand a se duce catre firmele PNL si USR si catre clientela lor politica”.

-6 (16 voturi)
Marcel Popa
7.05.2021, 20:32:20

Hai Nicusoare arata, ai valoare sau nu ai ,asta-i intrebarea?

+4 (4 voturi)
daniela spulber
7.05.2021, 20:40:28

Mare victorie, s-a taiat de la termoficare, canalizare, piste de viciclete, etc. Ma bucur ca va bucurati.

-11 (19 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările