Burduja o acuză pe Clotilde Armand: Zero lei investiţi în şcolile din Sectorul 1, cu nici 5% execuţie bugetară la capitolul investiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook/ Sebastian Burduja
FOTO Facebook/ Sebastian Burduja

Sebastian Burduja (PNL) o acuză pe Clotilde Armand, primarul sectorului 1: Zero lei investiţi în şcolile din Sectorul 1, cu nici 5% execuţie bugetară la capitolul investiţii. Fara declaratii revelatoare. Evita epiteteleEl susţine că Armand continuă singurul lucru pe care îl face cu pasiune şi consecvenţă – scandalul.

„La o lună distanţă de începutul anului şcolar, cu ZERO lei investiţi în şcolile din sector, cu nici 5% execuţie bugetară la capitolul investiţii la şase luni, primarul Clotilde Armand continuă singurul lucru pe care îl face cu pasiune şi consecvenţă: scandalul. În lupta ei permanentă cu toată lumea, primarul sectorului 1 uită că are o comunitate de administrat, ale căror nevoi cresc de la o zi la alta, în lipsa unei viziuni pe termen mediu şi lung”, a susţinut Burduja.

Acesta a mai acuzat că problema salubrizării în Sectorul 1 e tratată cu o lipsă crasă de profesionalism: "Scandalul privind salubritatea, escaladat public la un nivel nemaiîntâlnit, dar tratat cu o lipsă crasă de profesionalism în realitate, continuă să fie principala preocupare a primarului, chiar şi din vacanţă. În şedinţa extraordinară de Consiliu Local convocată astăzi, unicul punct de pe ordinea de zi se referă la procesul cu operatorul de salubritate în care instanţa a dat o lecţie de drept avocatului primarului Armand, plătit din greu din bani publici”.

Preşedintele PNL Sector 1 a mai precizat că grupul consilierilor PNL va vota pentru mandatarea primarului să reprezinte Consiliul Local, dar cu o serie de amendamente care aduc în legalitate proiectul de Hotărâre.

Burduja a acuzat-o apoi pe Armand de ipocrizie deoarece solicită abia acum împuternicirea Consiliului Local, deşi a demarat peste 20 de procese în instanţă pe tema salubrizării fără informarea Consiliului.

  "PNL a lucrat cu o echipă de jurişti foarte buni, voluntari (nu plătiţi regeşte din bani publici), să ne asigurăm că mandatarea se face în litera legii, pentru a evita eventuale prejudicii care să fie plătite tot din banii cetăţenilor. Iar cu această ocazie, o somăm public pe Clotilde Armand să angajeze avocaţi competenţi, să lase instanţa să îşi facă treaba şi să se ocupe de lucrurile pentru care a fost votată. Pentru început, ar trebui să explice public cum a pregătit şcolile din sector pentru noul an şcolar. Vă spunem noi: nu a făcut NIMIC. Iar lista de probleme este foarte lungă”, a declarat Sebastian Burduja.

Reţeta perfectă pentru o criză administrativă totală

„De luni de zile, Clotilde Armand duce o permanentă luptă cu diverşi inamici, inclusiv cu noi, cei care am susţinut-o în campania pentru primar. Înverşunarea de care dă dovadă nu îi permite să vadă şi adevărul: nu există câştigător al acestei lupte, doar pierzători. Iar aceştia sunt cetăţenii. Conturi poprite, executări silite, zeci de procese despre care nimeni nu ştie nimic – aşa se face administraţie? În schimb, şcolile au trecut prin vară cu zero lei investiţi, în pregătirea anului şcolar, parcurile din administrarea sectorului arată jalnic, nu există nicio investiţie majoră demarată, iar codul administrativ e cu titlu opţional. Este reţeta perfectă pentru o criză administrativă totală”, a mai spus Sebastian Burduja.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite