Buşoi: Băsescu îi promitea, în 2014, lui Recep Erdogan că se va construi moschee la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi l-a acuzat, sâmbătă, pe fostul preşedinte Traian Băsescu, că în 2014, la Ankara, îi promitea lui Recep Erdogan, pe atunci premier, că „are grijă se se construiască o moschee la Bucureşti“ şi îl întreba pe Sorin Oprescu de ce nu dă mai repede terenul pentru acest proiect.

”Date fiind schimbările năucitoare de poziţie şi declaraţii pe care Traian Băsescu le face fără nicio jenă în ultima vreme, de când s-a descoperit cruciatul creştinismului, se ridică firesc câteva întrebări. Cât tupeu poate avea Traian Băsescu să strige de indignare împotriva moscheii de la Bucureşti, când în 2014, la Ankara, promitea atunci premierului Erdogan că are el grijă se se construiască o moschee la Bucureşti?”, a transmis Cristian Buşoi, într-un comunicat de presă. 

 ”Traian Băsescu a uitat cum îl întreba pe fostul primar general, Sorin Oprescu, de ce nu dă mai repede terenul pentru moschee şi cerea Primăriei Generale să urgenteze proiectul care sprijină prietenia turco-română?”, a continuat prim-vicepreşedintele PNL.

Cristian Buşoi consideră că schimbarea de poziţie a lui Traian Băsescu faţă de construirea unei moschei este generată de considerente electorale.

”Altfel nu se explică cum şi când a reevaluat ideea de a avea o moschee în Bucureşti. Faptul că Traian Băsescu răspândeşte frica şi pozează în cruciatul creştinismului, bazându-se pe faptul că românii, în buna lor credinţă, îl mai prezumă cu autoritatea unui fost şef de stat este o escrocherie electorală. Dincolo însă de escrocherie politică a domnului Băsescu, pentru cei care chiar vor să găsească soluţii şi să-i protejeze pe români de pericole, trebuie spus clar că Europa se dovedeşte iar prea lentă şi prea birocratică ca să fie în stare să ne apere de terorism”, a mai afirmat Buşoi.

Potrivit prim-vicepreşedintelui PNL, ”valul de imigranţi care a copleşit Uniunea Europeană este consecinţa unei decizii politice proaste, dar cine crede că răspândirea urii face vreun bine se înşală, iar cine profită de temerile oamenilor este complicele moral al unor radicali smintiţi care nu au decât credinţa distrugerii”. 

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, miercuri, că speră ca, în cursul vizitei în Turcia, preşedintele Klaus Iohannis să rezolve două probleme, respectiv să nu accepte construirea unei mari moschei în România şi să se redeschidă accesul cărnii de oaie româneşti pe piaţa din Turcia.

”La vizita asta sper ca două lucruri să rezolve domnul Iohannis. Unu, să lămurească faptul că în România nu se pot construi moschei pentru că avem atât cât ne trebuie pentru comunitatea noastră”, a declarat, la Adevărul Live, Traian Băsescu, precizând că ”slăbiciunea” europenilor de a accepta construcţii de moschei finanţate, de multe ori, de Arabia Saudită, Iran sau alte state musulmane a dus la apariţia unor lideri care ”propovăduiesc islamismul radical”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite