Buşoi: Parlamentul European a adoptat creşterea bugetului pentru cercetare în sănătate, cu prioritate în eradicarea cancerului pediatric până în 2040

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Buşoi. FOTO Cosmin Iftode
Cristian Buşoi. FOTO Cosmin Iftode

Eurodeputatul PNL, Cristian Buşoi, a afirmat, miercuri, faptul că Parlamentul European a adoptat creşterea bugetului pentru Cercetare şi Sănătate, fiind aceptat şi amendamentul său referitor la eradicarea cancerului pediatric până în 2040.

„Parlamentul European a adoptat, astăzi, cele două propuneri legislative privind Programul de cercetare al UE 2021-2027 Orizont Europa. Orizont Europa va fi cel de-al 9 lea Program cadru pentru Cercetare şi Inovare al Uniunii. În calitate de responsabil al Comisiei de Sănătate şi Mediu sunt bucuros că cele mai importante amendamente ENVI au fost adoptate. Acestea se referă la alinierea obiectivelor programului şi la Acordul de la Paris privind schimbările climatice şi la contribuţia de până la 35% din fondurile totale ale programului în sprijinirea obiectivelor climatice“, a afirmat Cristian Buşoi, preşedinte al PNL Bucureşti, potrivit unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.  

De asemenea, liderul liberal a vorbit şi despre adoptarea unui amendament propriu.„Cel mai important, prin creşterea bugetului total al programului la 120 mld euro, şi bugetul pentru clusterul Sănătate va creşte de la 7,7 mld euro, la 9,79 miliarde de euro. Sunt foarte onorat că, colegii mei au acceptat şi au adoptat amendamentul meu ca o prima misiune şi deci o prioritate absolută în Cercetare să fie «eradicarea cancerului pediatric până în 2040», în contextual în care avem nevoie de soluţii inovatoare în domeniul oncologiei pediatrice pentru viitoarele generaţii ale Europei. În Europa, 6.000 de copii mor, din cauza cancerului, anul, iar, în România, numărul copiilor diagnosticaţi cu această boală este de cel puţin 500, în fiecare an“, a completat Buşoi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite