Politică

articolul anterior articolul urmator

Buzău, Argeş, Prahova... noile fiefuri UDMR: 50% din voturi le-a primit în afara „Ţinutului Secuiesc“?

52
28 May 2019 20:08:19
Lulea Marius Dorin
UDMR „a primit“ peste 50% din voturi în judeţele unde nu există comunităţi de maghiari. Kelemen Hunor Inquam Photos / Akos Barabas
UDMR „a primit“ peste 50% din voturi în judeţele unde nu există comunităţi de maghiari. Kelemen Hunor Inquam Photos / Akos Barabas

Peste 50% din voturile „primite“ de către UDMR şi care i-au permis să trimită doi eurodeputaţi în Parlamentul European au fost „obţinute“ de maghiari în afara „Ţinutului Secuiesc“. După cifre Buzăul, Argeşul, Prahova şi multe alte judeţe le României au devenit mai nou fiefuri ale UDMR.

Dacă analizăm datele oficiale înscrise pe site-ul Biroului Electoral Central vom constata cu stupoare că peste 50% din voturile obţinute de UDMR au fost luate în judeţe care nu au minoritate maghiară şi absolut nici o legătură politică cu acest partid.

În fapt, se poate observa cu uşurinţă un tipar şi acesta ne spune că în mod organizat şi prin înţelegere între partide, probabil datorii politice, UDMR a primit voturi în toate localităţile din România. În peste 90% din secţii există voturi pentru UDMR, după putere. Vorbim aici de la cele mai mici secţii, din cătune uitate de lume, şi până la marile oraşe ale României. Prefer să accept o înţelegere între partide decât să suspectez că în fapt voturile ar fi apărut doar la nivel central.

Cu siguranţă că fără aplicarea acestei proceduri UDMR nu ar fi obţinut peste 5% din opţiunile de vot, ci cu mult sub 3%. Nu ştiu dacă acest fapt ar intra sub suspiciunea unei fraude majore electorale, dar probabil că da.

Cam asta este Ţara în care trăiesc Românii: nu mai contează cine votează, contează cine numără. Nu mai discutăm aici despre faptul că au fost semnalate numeroase cazuri în care numărul de voturi de pe procesul verbal din secţia de votare nu mai coincide cu datele afişate pe site-ul instituţiei şi asta în defavoarea candidaţilor independenţi. Le documentăm.

O să spuneţi că poate sunt etnici maghiari plecaţi la muncă în acele judeţe. Faceţi asta doar dacă încă mai credeţi în basme sau încercaţi altora să le spuneţi poveşti. Etnicii maghiari pleacă la Budapesta şi Viena să muncească, nu în Teleorman.

Am să vă dau doar câteva exemple: în Argeş sunt declaraţi 237 de etnici maghiari, la alegerile din 2014 s-au obţinut exact 237 de voturi, la alegere europarlamentare din acest an s-au obţinut mai mult de 1500 de voturi. În Buzău există 81 de etnici maghiari, la alegerile din 2014  au votat cu UDMR 150 de persoane, la aceste alegeri peste 1100 de persoane au devenit mai nou fanii UDMR. Vrancea are doar 68 de etnici maghiari, 98 de voturi  au fost obţinute în anul 2014, peste 700 la aceste alegeri. În Iaşi sunt doar 146 de etnici maghiari, 243 de voturi s-au obţinut pentru UDMR în anul 2014, peste 2000 la aceste alegeri. În fiecare judeţ se observă acelaşi tipar de distribuire. Dacă aţi discuta cu un matematician sau cu un statistician, v-ar spune că nu este posibil ca în mod arbitrar să apară un astfel de tipar.

Bravo, clasă politică şi societate românească... mergem mai departe că nimic rău nu s-a întâmplat. Se pare că UDMR nu mai reuşeşte să treacă demult pragul politic şi combinaţiile politice şi ceva fraude fac ca de fiecare dată să ne ducem peste limita minimă necesară să treacă pragul. În acest ritm vom avea în Teleorman ceva ani mai multe voturi pentru UDMR decât pentru PSD.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

52 Comentarii

gmbplay
28.05.2019, 20:16:59

Cind veti intelege ca , chiar daca scorulreal al udmr va fi 2,1 % , oficial va aparea minim 5,01 % .

+2 (8 voturi)
Lulea Marius Dorin
28.05.2019, 21:32:18

acum e clară treabă... este o fraudă majoră...

+1 (15 voturi)
Depeter
28.05.2019, 22:13:25

E lumea proasta, sigla udmr e asemanatoare . Multi au fost instruiti sa voteze trei trandafiri rosii. Ai deacului udmristi, mereu se salveaza cu prostia romanului si ajutorul pizedeului.

-2 (10 voturi)
Lulea Marius Dorin
28.05.2019, 22:44:46

Nu mai spune povești la alții... Astea sunt basme pentru copiii. Chiar presupui că te va crede cineva?

-3 (13 voturi)
Bogdan Matis
28.05.2019, 22:42:32

Au fost voturi date de catre PSD-isti cel mai probabil pentru a cumpara sustinerea politica a UDMR-ului. Cu siguranta a fost o intelegere intre Dragnea si Hunor, intelegere de care Hunor se dezice in acest moment deoarece teapa, Daddy a intrat la bulau. Sigur ca doar PSD-isti ar fi avut interes sa continue alianta cu UDMR-ul si a-si mentine majoritatea. In acest moment PSD-ul se face si partid tradator de tara, pentru ca tocmai a bagat UDMR-ul in PE, vanzandu-le voturi. E, ce mai e probabil ca se intampla de multi multi ani, dar nu ne-am dat seama. Sa nu credeti ca au fost unguri cu autocarul in acele catune sa bage buletine de vot in urne. Tot romanii membri de partid le-au aranjat. Gunoaie politice

+4 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (52)

Modifică Setările