Politică

articolul anterior articolul urmator

Căderea în derizoriu ca mod de guvernare

20
26 Aug 2018 09:07:25
Mircea Morariu

Halucinant de-a dreptul inventarul aberaţiilor ce le-au ieşit pe gură pesedeilor de felurite calibre în cursul săptămânii ce se încheie.

Festivalul zicerilor care îi plasează pe comunicatorii şi vorbeţii principalului partid aflat la guvernare în rândul persoanelor care prezintă semnele unor clare şi îngrijorătoare tulburări comportamentale, îngrijorătoare fiindcă respectivii fac legi, iau decizii de importanţă capitală, împart bugete, au în pix viitorul ţării, a fost deschis de consilierul pe probleme economice al premierului Darius Vâlcov.

Insul acesta, un om al subteranei, al afacerilor murdare, care are în portofoliu o condamnare la opt ani de închisoare, a îndrugat, în compania, cu acceptul şi încurajarea lui Bogdan Chirieac, precupeţul de presă care în urmă cu câţiva ani s-a folosit de editorialele publicate în ziarul Gândul spre a face reclamă produselor vândute de firmele proprii, o interminabilă listă de verzi şi uscate. De la faptul că i s-ar fi propus să intre în solda KGB-ului până la identificarea maladivă a ilustrei lui persoane cu o reîncarnare contemporană a celebrul Propriscin al lui Gogol. Căci numai o stare clinică asemănătoare funcţionarului minuscul care ajunge să se viseze Regele Spaniei ar putea fi de natură să explice delirul presupusei ofertei ce i s-ar fi făcut cândva domnului Vâlcov de a prelua funcţia de prim-ministru. Şi cu toate că există dovezi irefutabile că delirantul în cauză şi-a ascuns tablourile şi lingourile de aur prin cavouri, PSD-ului îi încredinţează infractorului în cauză misiunea de a elabora bugetul ţării. De a fi un prim-ministru de umbră, menit să suplinească incapacitatea profesională şi intelectuală clare ale premierului în funcţie, doamna Viorica Vasilica Dăncilă.

A urmat delirul de la Antena 3, în compania altui mercenar de presă pe nume Alessandra Stoicescu, a preşedintelui PSD, dl. Liviu Nicolae Dragnea. Care, cum bine declara vineri la Sibiu preşedintele Klaus Iohannis, probează toate „fricile şi obsesiile unui dictator“. Toate nuanţările şi retractările încercate în orele şi zilele următoare de fostul repetent de la Politehnica bucureşteană nu au făcut decât să îi întărească jalnica ipostază de om ridicol, înspăimântat, suspicios, speriat de perspectiva pierderii puterii şi de aceea a celulei de la Jilava.

Declaraţii iresponsabile, unele de natură să provoace conflicte diplomatice (au protestat în consecinţă Ambasada Israelului ca şi cea a Germaniei), au făcut şi o seamă pitecantropi politici de genul Liviu Marian Pop, Nicolae Bacalbaşa şi Lia Olguţa Vasilescu. Aceasta din urmă spunând, în cel mai iresponsabil mod cu putinţă, că preşedintele României nu ar avea îndreptăţirea morală să vorbească despre despre gazarea la care PSD-ul, cu incalificabila, mizerabila complicitate a Jandarmeriei, a supus populaţia cu ocazia mitingului de vineri, 10 august, având în vedere minoritatea etnică din care face parte. Urmând logica bolnavă a doamnei Vasilescu, nici ilustrissima ei persoană nu ar avea dreptul să facă politică. De ce? Pentru simplul motiv că este olteancă. Iar oltean a fost şi Nicolae Ceauşescu.

Cinstea recitalului final din festivalul neghiobiilor de tot felul prin care s-au ilustrat în săptămâna ce se sfârşeşte astăzi reprezentanţii PSD i-a revenit aceluiaşi viitor purtător de cătuşe pe nume Darius Vâlcov. Am în vedere când spun asta pretinsele dezvăluiri referitoare la un alt protocol secret de colaborare între SRI şi Ministerul public. Care ar fi ajuns pe căi oculte în posesia d-lui Vâlcov.

Faptele enumerate mai sus arată că alunecarea în derizoriu, în vorbe de clacă, în afirmaţii iresponsabile care pun în pericol securitatea naţională arată modul în care înţelege să exercite guvernarea PSD în colaborare cu ALDE.

Numai că derizoriul acesta înseamnă parte a unui plan mai amplu prin care infractorul Dragnea şi complicii domniei-sale vor să se înstăpânească peste ultimele patru instituţii de importanţă naţională care au izbutit să îşi păstreze independenţa. E vorba despre Preşedinţie, Serviciul Român de Informaţii, Procuratură şi Banca Naţională. Săptămânile ce urmează vor fi unele de importanţă capitală. În decursul lor se joacă soarta ţării. Statutul european al României.

Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

Vanatorul/d.c.
26.08.2018, 09:51:34

Caderea in derizoriu ca mod de propaganada... Pasi necesari: - gasesti un site-de ziar dispus s-ti publice textele propagandistice; - in acel site de ziar publici mereu acelasi tip de ”analize politice” dedicate exclusiv demolarii politicienilor ”partidului ălorlalti”; - o faci cat de des poti si cat de manipulator crezi ca te duce mintea; - despre mânariile penale sau de alta natura la care s-au dedat politicienii si functionarii partidului sau gruparii de interese mafiote pe care-i..”deservesti”, nicio vorba, in nicio imprejurare; - toate gafele, balbele, neputintele, lesitatile, imbecilitatile comise ce politicienii pe care ii ”servesti dezinteresat, din pur patriotism”, vor fi trecute sub tacere, niciodata pomenite. - toti cei care-ti vor ”taxa” propaganda ca fiind prea evidenta, prea obsesiva si prea agresiva, vor incadrati imediat in categoria ”basisti ticalosi”:)

-8 (8 voturi)
Vanatorul/d.c.
26.08.2018, 09:59:53

In Romania nu a existat cu adevarat, nici macar o secunda democratie, stat de drept, lupta anti-coruptie, legi , constitutionalitate, politica. In Romania exista doar razboiul dintre doua mafii nationale (pesedista si liberal-iohannista) sustinute fiecare de grupari de interese de-afara si din tara si de armate intregi de propagandisti, razboi pentru acapararea puterilor in stat si a butoanelor de la care se sifoneaza banul public..! Cetatenii romani sunt doar..”masa de manevra” pentru cele doua mafii, iar bugetarii din institutiile de forta ale statului ”soldatii” ..! Asa ca, Romania si romanii nu vor cunoaste linistea, legalitatea, constitutuionalitatea, normalitatea, bunastarea. progresul si respectul tarilor civiliazate, atata timp cat cele doua mafii, PSD si PNL, vor continua sa fie protagonistele scenei politice romanesti, atat timp cat vor continua sa duca acest mizerabil razboi intermafiot mai departe..!

-8 (8 voturi)
Alfa Omega
26.08.2018, 12:39:46

D-l Morariu, de remarcat CAND l-a apucat pe dragnea delirul dupa intrarea in forta a jandarmeriei din 10 Aug ,care a subrimat manifestanti pasnici in loc sa ii neutralizeze si elimine pe cei violenti si inainte de a anunta olguta vasilescu ca nu mai are bani pt pensii si salarile bugetarilor ! Apoi dragnea s-a dus bine mersi la nunta lui fi-su eliberat de orice frica ! Nu credeti ca a fost totusi facatura ? Hotul nu este nebun si nici prost !

+5 (5 voturi)
Scorilo
26.08.2018, 12:51:45

Va citez : "Criticul nu este un agent publicitar" Dar un PROPAGANDIST (SLAB,totusi) poate fi ? Constat ca DA !

-6 (6 voturi)
Dan Plesoianu
26.08.2018, 13:17:47

Din pacate, trebuie sa stiti ca Procuratura, cel putin, nu si-a pastrat independenta, pentru ca nu a avut-o niciodata. Intr-o problema personala, legata de retrocedari de terenuri, procurorii DNA, atit din Bucuresti, cit si din Craiova, au favorizat infractorii, si infractiunile, facind anchete false si rechizitorii frauduloase. Acest lucru, la mai multe niveluri in teritoriu, nu se putea intimpla decit daca procurorii respectivi erau obedienti unui aceleuiasi ordin comun, venit sau de la procurorul sef, sau de la conducerea unei institutie asemanatoare, deci a SRI, sau, mai credibil, de la amindoua.

-6 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (20)

Modifică Setările