Politică

articolul anterior articolul urmator

Cadou oferit de liberali bugetarilor: 0% muncă şi 75% din salariu

11
9 Apr 2020 09:01:27
Lulea Marius Dorin

În plină criză sanitară ne-am trezit cu cel mai incompetent guvern de care România a avut vreodată parte. În loc să ia măsuri care să stimuleze munca şi să reaşeze economia ţării pe un făgaş normal, liberalii au constatat că în sistemul bugetar acum mai mult se stă, în loc să se muncească şi s-au gândit să legifereze acest lucru.

Nu este visul oricărei angajat din această ţară? Nu ar fi şi visul  meu, ca plătitor de taxe şi impozite, să prestez 0% muncă şi preiau cu titlu gratuit 75% din încasările lunii precedente?

Ministrul muncii a găsit soluţia miraculoasă la actuala criză. Toate măsurile luate de guvern arată incompetenţa şi faptul că nu are nici o legătură cu managementul unei situaţii de criză, a unei afaceri sau că vreodată vreun ministru a plătit vreun salariu altul decât pe al lui.

Guvernul liberal s-a gândit să trimită prin rotaţie acasă pe angajaţii din sistemul public. A constatat guvernul că în această perioadă oamenii preferă să stea acasă decât să meargă la muncă. Constatarea este cel puţin surprinzătoare, deoarece cam asta este realitatea de vreo 30 de ani. Şi ce s-au gândit ei? Haideţi să legiferăm şi să băgăm prin rotaţie angajaţii din sistemul bugetar în şomaj tehnic.

Ce înseamnă acest şomaj tehnic? Că bugetarii vor putea sta acasă să îşi petreacă timpul aşa cum ei doresc, vor primi 75% din salariu, dar vor presta 0% din muncă.

Sigur că noi, antreprenorii privaţi, nu putem face acest lucru. Dacă afacerea nu funcţionează, nu produci valoare adăugată, nu ai de unde oferi 75% din salariu. 

Logica elementară de management spune că mai bine plăteşti 100% din salariu, dar totuşi să poţi presta 50% din activitate şi să preiei beneficiile acelei munci. Nu ştiu cum îşi fac unii calculele dar e mai bine să aduci la muncă angajaţii de la stat, să le oferi salariile normale, dar să te asiguri că prestează ceva muncă. 

Să trimiţi acasă o parte din angajaţi, căci cereri vor exista cu siguranţă, înseamnă că cei rămaşi la muncă vor trebui să acopere acest deficit colosal şi vor avea mai mult de muncă decât înainte de criză. Şi ce va face privatul? Va trebuie să aştepte la coadă deoarece nu sunt suficienţi bugetari să îşi onoreze obligaţiile, deoarece cealaltă jumătate se află în vacanţă. Şi cine va intra în şomaj tehnic? Binenţeles că oportuniştii, adică prietenii şi rudele politicienilor români, împânziţi prin toată structura de stat.

Autorităţile locale au implimentat soluţii cu mult mai bune în această perioadă pentru personalul angajat. El a fost implicat în problemele de moment ale comunităţilor, cum ar fi implimentarea măsurilor de limitare a efectelor crizei şi a extinderii infecţiei.

În schimb, guvernul liberal îşi propune să ofere o vacanţă binemeritată bugetarilor. Dar  poliţiştii, armata, cadrele medicale, sistemul privat, nu merită oare mai mult respect? Iar acel respect ar fi munca celorlalţi în timp de criză, nu statul acasă.

Aş dori să văd şi eu din partea actualilor parlamentari şi guvernanţi responsabilitate. Aş dori să văd cum propun ei ca timp de cel puţin o lună au votat să nu îşi mai ia salariile, de la miniştri, secretari de stat, parlamentari şi primari. Să vedem şi noi o operaţiune de bun simţ şi de care să ne simţim mândri. Să vedem că donaţi banii celor care au nevoie de susţinere în această perioadă.

Sunt curios cum se simte antreprenorul român Ştefan Mandachi, care şi-a chemat oamenii la muncă, îi plăteşte, ca să producă mâncare şi să ofere cazare la salvatori, dar politicienii decid ca prin rotaţie bugetarii să primească 75% din leafă, dar să presteze 0% din muncă.

Ni se confirmă încă o dată că aceste personaje din operele lui Caragiale nu au ce căută să conducă o ţară, maxim pot fi vătafi într-o colonie a marilor puteri.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Tomescu Tom
9.04.2020, 09:56:00

O intrebare ... Daca dintre muncitorii din sectorul privat se vor intoarce la munca doar jumatate dintre ei .. nu vor avea si bugetarii mai putin de munca ? Iar daca in perioada asta se va dovedi ca statul functioneaza cel putin la fel de " bine" ca inainte de criza , cu jumatate din efectivele bugetare ... ce se va intampla pe mai departe cu jumatatea nefunctionala ? . Adica cu " oportuniştii, adică prietenii şi rudele politicienilor români, împânziţi prin toată structura de stat "

+2 (6 voturi)
Vanatorul/d.c.
9.04.2020, 10:35:01

Haideti sa ne oprim un pic la Florin Cîțu fanfaronul escroc si aventurier plantat la ministerul de finante de la Finante cu o singura misiune: ruinarea Romaniei ..! I Sa incepem insa cu ceea ce spunea acest escroc spune in 8 martie 2018: „Eu cred că ar trebui să terminăm cu această propagandă, adică sănătatea și învățământul – prioritatea zero în România.” Iar acum guvernul lui si al restului cocalarilor iohannisto-liberalo-securistici nu mai stiu pe unde sa scoata camasa cu pandemia, drept pentru care au fugit de responsabilitate cu ajutorul decretarii starii de urgenta, punand in carca armatei o gramada de probleme organizatorice si executive..! Cine este Florin Cîțu, ”creierul” regimului Iohannis-Orban in materie de prognoze, programe si finantare..?” Pai va spune chiar revista Capital: „Florin Cîțu, a fost implicat direct în 2008 într-un atac speculativ asupra monedei naționale, în urma căruia au crescut foarte mult dobânzile la creditele în lei, fapt ce i-a adus pe mulți debitori în situația de a nu-și mai putea achita datoriile către bănci. Atunci, rezerva valutară a BNR a scăzut cu peste un miliard de euro, pe parcursul unei singure luni.” Pe intelesul tuturos, ca să salveze moneda națională, BNR a fost nevoită să intervină în forță, ceea ce a dus însă la creșterea dobânzilor la creditele în lei. Practic Florin Cîtu si complicii lui au acționat astfel încât bancile straine sa sa mai faca niste bani in plus pe spinarea românilor cu credite în lei avute la ei..! Cine l-a scapat de puscarie..? Cine l-a scapat si escrocul imobiliar cu cap de neamț si 17 dosare penale, plantat la Cotroceni: mafia binomului SRI+DNA..! Cum de a ajuns si Florin Cîtu sa fie plantat la Finante..? Hi..hi..hi..! Pai poata acum intelegeti de spun mereu ca regimul Iohannis-Orban a fost special adus la putere de catre gruparile politico-financiar-mafiote din tara si de-afara , pentru a trada interesele Romaniei si romanilor..!

-2 (8 voturi)
Mihai
9.04.2020, 10:19:41

Un articol mizerabil bazat pe idei preconcepute! prima fraza este elocventa! Nu sint liberal. Lucrez in sistemul bugetar( invatamint si cercetare) din 1985. Acum pot lucra de acasa! N/am inteles nimic din gaselnita asta cu munca 0... Stiu ca schema bugetara din administratie este supraincarcata, dar in invatamint si cercetare??? asa ca draga autorule, mai gindeste!

+1 (7 voturi)
Vanatorul/d.c.
9.04.2020, 10:32:24

”Ni se confirmă încă o dată că aceste personaje din operele lui Caragiale nu au ce căută să conducă o ţară, maxim pot fi vătafi într-o colonie a marilor puteri.” Subscriu..! Jos regimul ”puilor de daci” tradatori ai romanilor din tara si de-afara si-ai interesleor lor nationale, Iohannis-Orban-Hellvig..!

-1 (5 voturi)
Mircea Morariu
9.04.2020, 13:38:18

Un text nepotrivit, jignitor, iresponsabil. Bravo, domnule Lulea, ați izbutit să fiți penibil..Un penibil desăvârșit. Incitați la lupta de clasă! Fiți marxist-leninist până la capăt. Faceți rost si de o armă! Ce mai așteptați?

+3 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările