Caii Ungariei trag la Caravana Autonomiei

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Infografie Adevărul despre reţeaua prin care statul ungar finanţează autonomia maghiară în România
Infografie Adevărul despre reţeaua prin care statul ungar finanţează autonomia maghiară în România

Rusia îşi arogă noi teritorii ”autonome”, pe bază de ”referendum”. Dar nici Ungaria nu stă şi uite cum vom asista la ”Caravana Autonomiei” lansată de PPMT, partidul lui Tokes, finanţat cu bani de Loteria de la Budapesta. Demersul corect ar fi ca Parchetul să se autosesizeze. Ca să-l ajut, îl voi sesiza eu cu o plângere penală. Au instituţiile statului român voinţa de a pune capăt legal ”autonomiei” susţinute din afara ţării, pe model rusesc?

Consider că derularea Caravanei Autonomiei, lansate de la Cluj de Partidul Popular Maghiar din Transilvania, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii contra securităţii naţionale aşa cum este aceasta definită la art.394 Cod Penal. Ce spune acest articol: că ”fapta cetăţeanului român de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu agenţi ai acestora, în scopul de a suprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului, prin (c.) aservire faţă de o putere sau organizaţie străină, (d.) ajutarea unei puteri sau organizaţii străine pentru desfăşurarea unei activităţi ostile împotriva securităţii naţionale, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”. În spiritul acestei prevederi este alcătuită şi plângerea mea penală adresată Parchetului General împotriva lui Toro T. Tibor şi a partidului condus de acesta, PPMT.

Degeaba stăm cu ochii pe Rusia şi pe Rogozin, iar la noi acasă îl lăsăm pe Viktor Orban şi pe agenţii lui să-şi facă de cap, transformând Transilvania în Transnistria, mai ales că cele două procese sunt interconectate. 

Despre finanţarea PPMT din Ungaria, partidul creat din emanaţia Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania al cărui preşedinte este Laszlo Tokes, s-au produs suficiente dovezi (AICI) pentru ca autorităţile să aibă probele necesare unei acţiuni serioase în justiţie privind legătura PPMT ”cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu agenţi ai acestora, în scopul de a suprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului”. Faptul că Laszlo Tokes, liderul de facto al formaţiunii, candidează din partea Ungariei la europarlamentare constituie un indiciu clar în acest sens. Dar e vorba şi despre câteva milioane de euro, drenaţi de la firme de stat din Ungaria printre care şi Loteria, către PPMT, prin fundaţii şi ONG-uri apropiate de Tokes.

Degeaba stăm cu ochii pe Rusia şi pe Rogozin, iar la noi acasă îl lăsăm pe Viktor Orban şi pe agenţii lui să-şi facă de cap, transformând Transilvania în Transnistria, mai ales că cele două procese sunt interconectate. Orban a declarat deja în primul discurs în faţa Parlamentului că politica sa externă va fi despre obţinerea autonomiei teritoriale a maghiarilor din afara ţării. Politicienii maghiari din România, în frunte cu UDMR, un alt aliat al FIDESZ, sunt gata să ne propună formule de autonomie. Avem în desfăşurare o Caravană a Autonomiei, propusă de partidul lui Tokes. Ce mai aşteaptă instituţiile statului pentru a lua măsuri? Cum credeţi că ar reacţiona Ucraina dacă pe teritoriul ei s-ar desfăşura Caravana Autonomiei ruseşti? Exact acest lucru se întâmplă sub ochii noştri prin coordonarea Ungariei. Ne apărăm teritoriul naţional sau îl cedăm fără reacţie din comoditate sau pentru ca să nu deranjăm UE? Ungaria totuşi nu e Rusia, aşa că nu avem motive să ne temem. Şi atunci, de ce lăsăm Budapesta să ne fure ţara de sub picioare?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite