Calendarul moţiunii de cenzură. Când va fi citită şi când va avea loc dezbaterea ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilăşi Liviu Dragnea. Cel de-al doilea este garantul menţinerii susţinerii lui Dăncilă. FOTO Inquam Photos
Viorica Dăncilăşi Liviu Dragnea. Cel de-al doilea este garantul menţinerii susţinerii lui Dăncilă. FOTO Inquam Photos

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis că moţiunea depusă de PNL şi susţinută de USR şi PMP împotriva Guvernului Dăncilă va fi citită luni în plenul Parlamentului, urmând ca miercuri să fie dezbătută şi votată, a anunţat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

„Referitor la moţiunea de cenzură, s-a stabilit luni, la ora 16.00, prezetarea moţiunii de cenzură şi miercuri, în baza prevederilor regulamentare, va avea loc, la ora 14.00, dezbaterea şi votul”, a anunţat Tăriceanu la finalul şedinţei Birourilor permanente reunite.

PNLşi USR au depus, miercuri, la Parlament, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, intitulată „Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”. Pentru ca moţiunea să treacă, iar Guvernul să cadă, sunt necesare voturile favorabile a 233 de parlamentari.

Aritmetica parlamentară din prezent arată că Opoziţia este în prezent departe de a strânge numărul de voturi necesar pentru demiterea Guvernului Dămcilă. PSD şi ALDE se bazează pe sprijinul UDMR, dar şi pe al unui număr mare de parlamntari ai Grupului minorităţilor, adică are o susţinere de aproximativ 65%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite