Politică

articolul anterior articolul urmator

Călin Georgescu, propus preşedinte de onoare al AUR. Cum se contrazic liderii partidului

7
25 Jan 2022 14:01:50
Autor: Andreea Ghiorghe
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Călin Georgescu, cel pe care Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) l-a propus în repetate rânduri pentru funcţia de premier, a acceptat să fie preşedintele de onoare al formaţiunii, a anunţat, luni seara, George Simion, precizând că astfel se vor unifica toate forţele partidului. În replică, Claudiu Târziu, copreşedintele AUR, a transmis că propunerea trebuie să fie făcută statutar şi votată de Congresul partidului.

„Mă bucur că, începând de astăzi, domnul Călin Georgescu a acceptat să fie preşedinte de onoare al partidului şi că reuşim să unificăm toate forţele, pentru că vor apărea încă zece partide precum AUR în perioada următoare – unele au apărut – tocmai ca să fragmenteze votul suveranist, votul forţei patriotice. Şi nu o să permit lucrul acesta, fiecare e binevenit în AUR, avem destule funcţii să le dăm”, a declarat George Simion, luni seara, la Antena 3.

Totodată, George Simion a precizat că Georgescu este un posibil candidat la alegerile prezidenţiale: „Cu siguranţă AUR va intra în turul 2 la alegerile prezidenţiale cu al său candidat. Şi eu cred că avem o şansă bună de a câştiga fotoliul de preşedinte al României. Acum, cine va fi candidatul din partea AUR vom vedea. Domnul Călin Georgescu este un om foarte capabil”.

De cealaltă parte a conducerii Alianţei, Claudiu Târziu (copreşedinte) a transmis că Georgescu nu a fost ales preşedinte de onoare al partidului pe care îl conduce şi a explicat că, pentru acest lucru, este nevoie de votul congresului AUR. 

„Domnul Georgescu a fost propus în această calitate, de către o colegă din AUR, şi a declarat că acceptă bucuros. Dar propunerea nu a fost supusă la vot, întrucît nu a fost făcută într-un for statutar al partidului, ci la o conferinţă de marcare a doi ani de la primul congres al AUR. Prin urmare, dl Georgescu nu este preşedinte de onoare al AUR, dar ar putea deveni, dacă propunerea va fi făcută statutar şi votata de Congresul partidului, cînd se va intruni acesta”, a scris Tâziu, luni seara, pe Facebook. 

Cine este Călin Georgescu 

Călin Georgescu, persoană promovată mai ales de propaganda de stat rusă, îi consideră „eroi ai neamului românesc” pe şeful legionar Corneliu Zelea Codreanu, autorul unor asasinate politice în perioada interbelică, şi pe Ion Antonescu, autorul Holocaustului din România. 

„România nu a trăit prin sclavi, ci a trăit prin Ştefan cel Mare, Mihai Viteazu, Horia, Avram Iancu, Cuza, Kogălniceanu, prin Corneliu Zelea Codreanu, prin mareşalul Ion Antonescu şi mulţi mulţi alţi eroi. Prin ei vorbeşte şi a vorbit istoria naţională, şi nu prin lacheii de serviciu ai puterilor globaliste care azi conduc România vremelnic. Români: sus inimile, jos măştile”, spunea Călin Georgescu într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook, în noiembrie 2020.

Georgescu este printre cei care promovează faptul că pentru situaţia din Ucraina sunt vinovaţi americanii şi NATO, pentru că au fost urmărite doar „interesele industriei de război americane”.  „Situaţia din Ucraina este în mod clar manipulată, în interesul de a declanşa un conflict care să ajute financiar complexul militar al Statelor Unite, industria militară a SUA”, susţinea Gerogescu, citat de Sputnik. Pe americani, Georgescu îi consideră vinovaţi, iar despre România afirmă că şansa ei este „înţelepciunea rusească”, adică evitarea oricărui conflict cu Rusia, care ar fi îndreptăţită „să-şi apere compatrioţii” din Ucraina, potrivit relatărilor Sputnik. 

De altfel, Călin Georgescu este un cunoscut expert de mediu. A fost între 2000 şi 2013 directorul executiv al Centrului Naţional de Dezvoltare Durabilă. Totodată, acesta a fost numit de Guvern pentru a coordona dezvoltarea Strategiei naţionale de dezvoltare durabilă, mai întâi în 1999 şi apoi în 2008.

Călin Georgescu a mai fost raportor special al ONU, dar şi reprezentant al Comitetului Naţional UNEP pentru România. Acesta a mai ocupat funcţii de consilier şi de secretar general al Ministerului Mediului, director al Departamentului Organizaţiilor Economice Internaţionale din Ministerul Afacerilor Externe şi secretar general al Asociaţei Române pentru Clubul Romei. În noiembrie 2015, după tragedia de la Colectiv, numele acestuia a fost vehiculat de mai multe ori în presă pentru funcţia de premier, fiind menţionat mai ales pe filiera Sputnik, canalul de propagandă al Rusiei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Cristian saileanu
25.01.2022, 14:26:51

Trebuia sa gsiti voi ceva rau de spus despre Georgescu si Simion Lasa ca vine vremea votului!

-17 (17 voturi)
bobo bobo
25.01.2022, 14:34:50

O votez si pe Dancila, cu doua maini chiar, decat pe glumele astea proaste de Kremlin.

+1 (3 voturi)
cloudvick
25.01.2022, 14:38:03

Exact, vine vremea votului in care romanii sper sa se destepte si sa nu mai voteze asemenea mascarici lideri de galerii!! Sau sosoace!! Interesant ca o asemenea formatiune politica, cuvinte mari pentru o asa adunare, are presedinte de onoare si pot organiza ''congresuri''!!!

-17 (19 voturi)
Ţepeş
25.01.2022, 17:15:40

Toată lumea știe că serviciile secrete rusești sunt foarte prost instruite și că media rusească este foarte liberă. De aceea nu mă mir că că Sputnik devoalează agenții secreți și de inluență ruși din Românnia. Propun ca SRI și celelate servicii secrete românești să-și facă abonament la Sputnik, și de ce nu, și la RT, ca să fie la curent cu lista agenților ruși care acționează în România și cu agenda lor.. PS. Acum serios. Părerea mea e că, Călin Georgescu e un gargaragiu. Am ascultat de vreo două ori ideilei lui. Platitudini, vorbe goale clișee false, nimic concret, fără coerență.

-16 (18 voturi)
Ţepeş
25.01.2022, 21:08:23

O grămadă de minusuri. Oare de ce? Minusiștii nu cred că auriștii sunt agenții moscoviți? Păi de ce ar lăuda media rusească niște români, dacă nu ar fi agenți de-ai lor? Ar trebui ca și media românească să laude agenții români din Rusia, să vadă rușii că nici noi nu suntem proști, și avem și noi agenți la ei. Acuma sincer, eu nu aș lăuda agenții mei din o țară neprietenă ca să nu dau idei serviciilor secrete din țara respectivă. Dar na, toți știm că rușii sunt proști.

-16 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările