Călin Popescu Tăriceanu, atac la Orban: Nu-ţi mai îmbogăţi prietenii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că achiziţiile făcute de Guvernul Orban în perioada pendemiei ar fi, de fapt, direcţionate către firme apropiate liberalilor.

Guvern Orban, fă un mic sacrificiu pentru ţară şi nu-ţi mai îmbogăţi prietenii

Stau în casă, pentru că doar aşa putem să ne protejăm, pe noi şi cei dragi, de îmbolnăvire!

Guvernul Orban nu ar trebui să se bazeze însă că, dacă stăm în casă, nu stăm cu ochii pe ei şi pe ce fac. Am constatat că se înmulţesc semnele de întrebare cu privire la felul în care se fac achiziţiile de urgenţă pentru lupta împotriva coronavirusului  (http://www.ziare.com/afaceri/achizitii/corpul-de-control-al-mf-ancheteaza-cum-s-au-cumparat-masti-de-56-de-milioane-de-lei-de-la-o-mica-firma-din-giurgiu-care-vinde-mancare-alcool-si-tutun-1603500)

Acum e clar pentru toţi că lipsa de anticipare a guvernanţilor a dus la sacrificarea doctorilor şi a personalului medical! Astăzi aproape 1 din 5 medici este infectat! Şi nu i-am testat pe toţi! Ca să acopere această acţiune criminală astăzi guvernul Orban cumpără în draci (sau de fapt zic că cumpără – pentru că încă nu am văzut nici un combinezon, nici un ventilator) echipamente medicale! Foarte bine! Mai bine mai târziu decât prea târziu!

Dar starea de urgenţă nu înseamnă că toate achiziţiile grase merg la prietenii politici, la securiştii vechi şi noi, la pilele diferitelor persoane din apropierea Palatului Cotroceni! Trebuie să fiţi responsabili şi să vă mai gândiţi şi la economia românească, nu numai la buzunarele voastre şi ale amicilor voştri! Am înţeles, vreţi să vă îmbogăţiţi din această criză, dar lăsaţi ceva şi în ţară!

Vă dau un exemplu. România a fost unul dintre cei mai mari producători de textile şi confecţii. Şi înainte de 1989, şi după. Ştiţi, lohn-ul ăla pe care îl dispreţuiaţi toţi pe vremea când eram prim-ministru. În ultimii ani s-au mai închis din fabricile de confecţii în favoarea mâinii de lucru mai ieftine din China şi ţările din Orient, dar tot au mai rămas suficiente care să producă şi măşti de protecţie şi combinezoane. Cu condiţia să le daţi un proiect clar, tipare aprobate şi unice, şi finanţare pentru a începe. Dar! După ce încep să producă trebuie să le şi cumpăraţi de la ei, chiar dacă asta vă va produce o gaură în buzunarele amicilor!

Din păcate criza medicală nu se va încheia la fel de repede pe cât a început şi va mai fi nevoie de echipamente de protecţie încă luni de acum înainte, deci investiţia merită. Ca să nu mai spunem că, atunci când nu va mai fi nevoie de măşti şi combinezoane, va fi nevoie de cămăşi şi pantaloni româneşti pentru a putea să ne putem întoarce la muncă.

Deci, Guvern Orban, fă un mic sacrificiu pentru ţară şi nu-ţi mai îmbogăţi prietenii cumpărând măşti de aici (vezi clipul ataşat) şi cumpără-le de aici (vezi foto https://bit.ly/2UGze26). Fiecare mască şi combinezon cumpărat de AICI aduce o pâine pe masa unor români de-ai tăi!”, scrie Călin Popescu Tăriceanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite