Politică

articolul anterior articolul urmator

Calul breaz de la Cultură, ultima picătură de otravă în vena Centenarului

17
17 Jan 2019 09:32:31
Daniel Gorgonaru
Daniel Breaz / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Daniel Breaz / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Devine o regulă că a fi ministru PSD presupune a fi agramat. Altfel, n-ai şanse să treci de trierea internă a partidului.

Daniel Breaz de la Cultură părea a fi o excepţie, dar, din fericire pentru constanţa PSD care şi-a asumat promovarea non-valorilor în viaţa noastră publică, a reuşit şi el să dea cu bâta în baltă. Trecând peste încercările penibile de a evita întrebările referitoare la prezenţa unor condamnaţi penal în lojele de la Ateneu, la festivitatea de preluare de către România a mandatului de preşedinte al Consiliului European, Breaz a arătat că nici el, deşi este profesor universitar, nu este în stare să ţină mult timp gramatica sub control atunci când este supus „torturii“ într-o discuţie cu un jurnalist care nu are întrebările trimise pe SMS de biroul de presă al Guvernului.

Cultura scăpase până la Breaz de virusul agramaţilor care afectează PSD şi instituţiile publice din România, predecesorii lui, Lucian Romaşcanu şi George Ivaşcu (chiar dacă au avut o activitate ştearsă în funcţia de ministru) reuşind să păstreze onorabilitatea limbii române în apariţiile lor publice. Gaşca de politruci de la PSD nu puteau rata însă ocazia ca de Centenar să nu păteze onorabilitatea unui post precum cel de ministru al Culturii şi au reuşit.

Dacă n-au putut face nimic pentru a onora cumsecade marele moment istoric, trecut pe post de „cenuşăreasă“ pe agenda lor politică şi administrativă, s-au gândit ca la final de an aniversar să pună cireaşa pe tort şi să ne ofere un cal breaz la Cultură.

 „Eminescu este cel mai mare poet care l-a dat România“, ne spune ministrul care PSD l-a desemnat să cârmuiască cultura românească. Evident, că am glumit mai sus şi mă corectez: „ministrul pe care PSD l-a desemnat...“. Uite-aşa, noul ministru al Culturii trece şi el examenul şi intră în clubul select al agramaţilor din Guvern, condus cu măiastră pricepere de doamna V.V. Dăncilă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

Papa Raţă
17.01.2019, 10:54:03

Menestrelul PSD-ist , nu poate să se abată de la sintagmele partidului : ,, a da mită, a da țeapă, a da cu oiștia în gard, a da cu nasul, a da Ardealul, a da Basarabia ” ) și în final ,, a dat România”. ÎIn loc să zică ,, l-a uitat România ” a spus succint : (l)-,, a dat ” Râmâne de văzut ,,cui” și ,,pe ce ” ? L-o fi schimbat cu Pușkin ?

+12 (12 voturi)
Ion Popescu
17.01.2019, 11:58:34

"Gaşca de politruci de la PSD nu puteau rata însă ocazia ..."... Dane, si aici ai glumit?

+2 (2 voturi)
mar
17.01.2019, 15:47:14

Nu fiți atât de răi, se întâmplă la oricare să mai scape un dezacord ori o greșeală de exprimare (grabă în vorbire, mai multe idei venite odată) mai ales când dă un interviu. Cazul doamnei prim ministru însă e grav. Dar cu domnul Breaz trebuie să fim mai îngăduitori

-9 (11 voturi)
ileana iliescu
17.01.2019, 18:55:21

si al domnului asta este la fel de grav,este combativ cand apara lichelele din partid si gaseste tot felul de justificari puerile,este ditamai cadru universitar si un interviu nu ar trebui sa-i creeze probleme gramaticale,mai era unul tariceanu care prim ministru fiind uita adesea prepozitia pe in exprimarile curente.este apanajul politicienilor sa fie agramati.

+5 (7 voturi)
kitty kat
17.01.2019, 17:21:29

Breazule, ai devenit cal breaz la culturå. Si mai esti si profesor universitar. Nu e de mirare, PSD bagå la inaintare doar pe incapabili si supusi muståciosului.

+9 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (17)