Calul breaz de la Cultură, ultima picătură de otravă în vena Centenarului

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Breaz / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Daniel Breaz / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Devine o regulă că a fi ministru PSD presupune a fi agramat. Altfel, n-ai şanse să treci de trierea internă a partidului.

Daniel Breaz de la Cultură părea a fi o excepţie, dar, din fericire pentru constanţa PSD care şi-a asumat promovarea non-valorilor în viaţa noastră publică, a reuşit şi el să dea cu bâta în baltă. Trecând peste încercările penibile de a evita întrebările referitoare la prezenţa unor condamnaţi penal în lojele de la Ateneu, la festivitatea de preluare de către România a mandatului de preşedinte al Consiliului European, Breaz a arătat că nici el, deşi este profesor universitar, nu este în stare să ţină mult timp gramatica sub control atunci când este supus „torturii“ într-o discuţie cu un jurnalist care nu are întrebările trimise pe SMS de biroul de presă al Guvernului.

Cultura scăpase până la Breaz de virusul agramaţilor care afectează PSD şi instituţiile publice din România, predecesorii lui, Lucian Romaşcanu şi George Ivaşcu (chiar dacă au avut o activitate ştearsă în funcţia de ministru) reuşind să păstreze onorabilitatea limbii române în apariţiile lor publice. Gaşca de politruci de la PSD nu puteau rata însă ocazia ca de Centenar să nu păteze onorabilitatea unui post precum cel de ministru al Culturii şi au reuşit.

Dacă n-au putut face nimic pentru a onora cumsecade marele moment istoric, trecut pe post de „cenuşăreasă“ pe agenda lor politică şi administrativă, s-au gândit ca la final de an aniversar să pună cireaşa pe tort şi să ne ofere un cal breaz la Cultură.

 „Eminescu este cel mai mare poet care l-a dat România“, ne spune ministrul care PSD l-a desemnat să cârmuiască cultura românească. Evident, că am glumit mai sus şi mă corectez: „ministrul pe care PSD l-a desemnat...“. Uite-aşa, noul ministru al Culturii trece şi el examenul şi intră în clubul select al agramaţilor din Guvern, condus cu măiastră pricepere de doamna V.V. Dăncilă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite