Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, anularea amenzilor pentru necompletarea formularului PLF. Banii vor fi restituiţi la cerere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentul Romaniei Camera Deputatilor FOTO Camera Deputatilor

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, decizional, proiectul de lege care anulează amenzile pentru necompletarea formularului PLF. Banii vor fi restituiţi la cerere. Legea merge la promulgare.

„Amenzile contravenţionale aplicate în temeiul art. 4 alin. (l) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România, abrogată prin OUG nr. 22/2022, neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, se anulează şi se scad din evidenţele organelor de executare”, arată propunerea legislativă.

De asemenea, sumele de bani achitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, reprezentând amenzi contravenţionale aplicate în temeiul art. 4 alin. (l) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 129/2021, abrogată prin OUG nr. 22/2022, se restituie la cererea contravenientului depusă la organul fiscal de executare competent în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordinului ministrului.

„În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Administraţiei ,stabileşte prin ordin al ministrului, procedura de restituire, de către organele fiscale locale, a sumelor de bani”, mai indică sursa citată. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite