Florin Iordache şi-a pierdut cumpătul: a arătat semne obscene către Opoziţie şi a criticat dur raportul MCV: Vrem o ţară independentă! Vrem să ne conducem noi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Iordache şi-a pierdut cumpătul
Florin Iordache şi-a pierdut cumpătul

La o zi după cel mai critic raport MCV pe care România l-a primit de la aderarea la UE, Camera Deputaţilor, cu votul coaliţiei PSD-ALDE, a adoptat cele două ordonanţe de urgenţă iniţiate de Ministerul Justiţiei, care au modificat legile Justiţiei, legi care, la rândul lor, au fost modificate de PSD în Parlament. PNL şi USR au votat împotrivă. Deputatul PSD Florin Iordache a arătat, în plen, semne obscene Opoziţiei.

Deputatul USR Stelian Ion a criticat votul PSD-ALDE, care vine la doar o zi după raportul MCV.  „Comisia Europeană ne-a solicitat ieri foarte clar să luăm măsuri care să ajute justiţia. Ce facem noi azi? Votăm ceva exact împotriva recomandărilor Comisiei Europene. România a fost cea care a vrut să intre în UE. România a fost cea care a acceptat MCV-ul. CCR a decis în 2012 că acest mecanism este obligatoriu pentru România şi că aceste recomandări făcute sunt obligatorii, iar nu facultative. Acum votaţi împotriva deciziei CCR şi împotriva tratatelor pe care noi înşine ni le-am asumat. E o ruşine ceea ce aţi făcut astăzi”, a declarat Ion.

Deputatul PSD Florin Iordache, fost ministru al Justiţiei şi unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea, a răspuns acid. 

„Păcat că colegii mei nu au urmărit în dezbatere argumentele. Această secţie care va aduce adevărata independenţă a justiţiei nu s-a înfiinţat în cele trei luni. Prin nişte măsuri derogatorii a venit această ordonanţă. Reamintesc colegilor mei că înfiinţarea acestei secţii ne-a fost cerută tocmai de asociaţiile profesionale. De ce vreţi dumneavoastră în continuare, ca DNA-ul să pună presiune pe judecători şi procurori? Ce vreţi mai mult când jumătate din procurorii şi judecătorii României au avut dosare? Vreţi în continuare DNA-ul să gestioneze viaţa din România? Noi am extras factorul politic din justiţie. Trebuia să facem o inspecţie specializată ca să arătăm monstruozitatea sistemului. Vom merge mai departe cu toată opoziţia dumneavoastră şi vom merge mai departe cu toată opoziţia pe care Comisia Europeană şi Parlamentul European o arată împotriva României. Vrem o ţară independentă! Vrem să ne conducem noi! Este josnic ceea ce faceţi!”, a declarat preşedintele Comisiei Speciale pentru modificarea Legilor justiţiei, Florin Iordache.

Imediat după ce a coborât de la tribuna unde şi-a susţinut discursul, Florin Iordache a arătat semne obscene opoziţiei. 

Ulterior, deputatul PSD a fost întrebat de presă cum explică gestul său din Parlament, însă, potrivit lui, semnul obscen nu a reprezentat o problemă. 

„Am mâinile ridicate, care-i problema? Am avut două ordonanţe extrem de importante pentru noi. Criticile pe care ieri prin MCV au fost aduse României sunt anormale. Nu cred că Parlamentul României trebuie tratat ca un Parlament de mâna a doua. Nu există nicăieri în lume ca nişte legi adoptate să fie oprite printr-un raport MCV. Am spus că vom face o analiză. Contstarea dacă se va face, o va face guvernul”, a explicat Iordache. 

Întrebat în ce fel de Parlament se arată semne obscene, Florin Iordache a replicat: „Vi se pare dumneavoastră. Altă întrebare!”

Jurnalist: Ministrul Justiţiei a fost de acord cu contestarea? 

Florin Iordache: Va face o analiză.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite