Politică

articolul anterior articolul urmator

Ion Ştefan: „După cât de tare ţipaţi, mi se pare că aţi intrat în sevraj. Am înlăturat sinecurile PSD”/ Aţi distrus ministerul. V-aţi angajat rudele şi prietenii la stat

2
7 Jul 2020 06:06:12
Autor: Radu Eremia
Ion Ştefan este acuzat că şi-ar fi pus rudele în funcţii bine plătite din administraţia publică şi centrală. FOTO gov.ro
Ion Ştefan este acuzat că şi-ar fi pus rudele în funcţii bine plătite din administraţia publică şi centrală. FOTO gov.ro

Camera Deputaţilor dezbate şi votează, marţi, moţiunea simplă împotriva ministrului Ion Ştefan intitulată „Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte”. În 9 iulie, dezbaterea a fost amânată marţi din cauza unor probleme de sănătate ale celui vizat, respectiv ministrul Dezvoltării Ion Ştefan, care a invocat probleme de sănătate.

UPDATE Simona Bucura Oprescu, deputat PSD: De opt luni nu m-am lămurit cine sau ce vă recomandă. Activitatea dvs nu au nicio legătură cu activitatea din administraţia publică locală sau centrală. Ştiu că aţi primit în comisii în mod repetat aviz negativ, că v-aţi angajat rudele şi prietenii în instituţiile statului. 

V-aţi început reforma cu un moft, schimbarea numelui ministerului. Aţi reuşit să distrugeţi ministerul.
 
UPDATE Ion Ştefan, ministrul Dezvoltării: „Am făcut în opt luni ceea ce nu a putut PSD în mulţi ani. Nu v-a interesat faptul că ministerul nu a blocat niciun şantier. De la începutul anului s-au făcut plăţi de 2,6 miliarde lei. A fost o singură condiţie: lucrările să fie făcute corecte”, a precizat Ion Ştefan. 
 
După zece minute de discurs, Ion Ştefan a început să citească discursul cu mare greutate. Încetinirea ritmului a fost taxată de critici din sală.
 
„După cât de tare ţipaţi, mi se pare că aţi intrat în sevraj. Am înlăturat sinecurile PSD şi v-am tăiat de la banul publoc. Am găsit un minister greoi. Aţi plătit milioane dei pentru câteva foi. Eu am oprit sifonarea banilor. Am reziliat contractele şi am sesizat instituţiile abilitate. Noi vrem să recuperăm până la ultimul an fondurile tocate. Mie nu îmi e teamă de organele de anchetă”, a mai declarat Ştefan.
 
 
****
 
Deputaţii au, marţi, pe ordinea de zi a şedinţei de plen dezbaterea şi votarea moţiunii simple împotriva ministrului Inn Ştefan, pe care au depus-o 77 de deputaţi ai PSD. 
 
Şedinţa este programată la ora 14.00. 
 
În moţiunea depusă împotriva ministrului Dezvoltării şi intitulată ”Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte”, PSD afirmă că, ”dacă marele dramaturg Ion Luca Caragiale ar fi trăit în zilele noastre, cu certitudine ar fi găsit în ministrul «Grindă» o sursă inepuizabilă de inspiraţie pentru comediile sale în care a surprins atât de bine viciile, neputinţele, orgoliile şi aroganţa clasei politice din România”.
 
Social-democraţii îl acuză pe Ion Ştefan de fals în declaraţii publice, de descurajarea luptei anticorupţie şi de disponibilizări ilegale, pentru rudele şi amicii miniştrilor.
 
”Toate «realizările» ministrului poartă marca guvernării PSD”, afrmă PSD.
 
”Cea mai notabilă realizare a ministrului este cohorta de rude, rubedenii, neamuri şi politruci pe care a reuşit să o implanteze, pe funcţii călduţe, bine remunerate, din administraţia publică centrală şi locală. Doar pentru această aşa-zisă realizare, domnul ministru Ion Ştefan ar trebui să-şi dea undă verde pentru a pleca cu totul din funcţia guvernamentală, înainte de a compromite cu totul noţiunea de ministru”, susţine PSD.
 
Deputaţii ar fi trebuit să dezbată în 9 iunie moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Dezvoltării Ion Ştefan, procedura incluzând citirea moţiunii de către unul dintre semnatari, apoi prezentarea punctului de vedere de către ministru şi declaraţii ale reprezentanţilor grupurilor parlamentare.
 
Textul moţiunii a fost citit, însă ministrul a anunţat că nu poate fi prezent în sala de plen din cauza unor probleme de sănătate, motiv pentru care, după consultarea liderilor de grup, preşedintele de şedinţă Florin Iordache a anunţat amânarea dezbaterii pentru o dată ce urmează să fie stabilită.
 
La şedinţă şi-au înregistrat prezenţa 101 din cei 329 de deputaţi.
 
Până acum, au fost adoptate cinci moţiuni simple împotriva miniştrilor Cîţu, Oros, Anisie, Vela şi Alexandru. 
 
Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor sau Senatul poate adopta o moţiune simplă prin care să-şi exprime poziţia cu privire la o problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

alexandru pintilie
7.07.2020, 07:52:28

Psd-isti niște măscarici ordinari

ama eny
8.07.2020, 12:45:03

Poate ar fi trebuit sa vorbeasca domnul ministru si despre cum se imbuiba din banul public clientela politica despre care vuiesc toate ziarele ca a instaurat-o in institutia pe care o conduce…stim, si altii au facut la fel, dar ce consolare este asta pentru fraierii care au votat PNL, sperand ca se va schimba ceva?? Poate ar fi fost bine sa povesteasca despre cum si-a numit protejatul (eminenta cenusie care a orchestrat cu atata incompetenta penibila tentativa de reorganizare a institutiei) in nu mai putin de 5 (!) consilii …numai la un singur CA (vezi Eximbank), indemnizatia lunara fiind de aprox. 10.000 euro! Ma intreb, nu ar trebui sa existe o limitare in ceea ce priveste numarul maxim de consilii in care poate fi numit un functionar, astfel incat tot felul de “fomisti”, carora nu le mai ajunge cat se indoapa din banul public, sa nu poata abuza de acest “privilegiu”?….daca nu o limitare prin lege, macar una dictata de bunul simt?!? Oare cum poate un singur functionar sa isi faca treaba profesionist, in toate consiliile directoare si consiliile de administratie in care este numit, pe langa treaba de la birou?? … Din pacate, tot ce a reusit sa faca, a fost sa duca in derizoriu termenul de meritocratie … Cand vor prinde curaj oamenii din acea institutie si vor incepe sa inteleaga sensul unei avertizari in interes public, cu siguranta vor iesi la iveala multe surprize legate de firmele unora si de NEsemnalarea unor nereguli… Pana atunci, noi sa fim sanatosi!...nu avem parte decat de “aceeasi Marie, cu alta palarie”!