Camera Deputaţilor a încuviinţat cererea DNA privind percheziţionarea lui Adrian Miuţescu: „Nu am nimic de ascuns”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, secret, cu bile, încuviinţarea percheziţiei în cazul deputatului Adrian Miuţescu. Fostul lider PNL le-a cerut colegilor, pentru a păstra prestigiul Parlamentului, să voteze „pentru”, precizând că este un om corect şi consideră că nu are nimic de ascuns. „Nu mă simt vinovat în niciun fel”, a mai spus Miuţescu.

UPDATE - Plenul Camerei Deputaţilor a încuviinţat percheziţia deputatului Adrian Miutescu. S-au înregistrat 227 de voturi „pentru”, 23 „împotrivă” şi 9 abţineri. 

DNA a anunţat, în 24 noiembrie, că a iniţiat procedura pentru a solicita Camerei Deputaţilor să încuviinţeze o percheziţie informatică în dosarul care-l vizează pe deputatul independent.

***

Adrian Miuţescu a declarat că a venit la tribună să le spună deputaţilor că „nu vrea să fie în situaţia de  se spune că s-a ascuns în spatele imunităţii parlamentare pentru a opri o cercetare a Parchetului”. 

„Nu am venit aici ca să votaţi împotrivă. Am venit însă să vă spun că eu consider că ceea ce este prezentat în referat, nu mă simt vinovat în niciun fel şi nu mi-am folosit autoritatea pentru foloase necuvenite”, a precizat deputatul independent, care a demisionat recent din grupul parlamentar al PNL, dar şi din partid, fiind un susţinător al lui Ludovic Orban

Deputatul susţine că i-au fost  ascultate telefoanele încă din aprilie 2021, precizând că în telefon erau discuţii colegiale.

„Pentru a păstra prestigiul Parlamentului, eu cred că trebuie să votaţi pentru. În momentul în care mi s-a luat acest telefon, eu l-am predat deşi puteam să mă ascund în spatele că nu pot fi supus unei percheziţii corporale. Am considerat că nu am nimic de ascuns. (..) Am fost şi sunt oun om corect, toată viaţa mea, am fost preşedinte de filială, la Argeş, ales de 5 ori, acum două săptmâni mi-am dat demisia din PNL, pentru că nu am considerat că trebuie să afecteze partidul. Am venit să vă spun că sper ca justiţia să îşi facă treaba”, a mai spus Adrian Miuţescu. 

Conform procurorilor DNA, Adrian Miuţescu este „suspect pentru săvârşirea a opt infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art.13 din Legea 78/2000)”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite